Передплата 2024 ВЗ

Латвія сховається від Росії за сенсорним парканом

  • 17.10.2015, 18:19
  • 907

Латвія готується збудувати паркан на кордоні з Росією 90 км завдовжки.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс, повідомляєЕспресо.TV з посиланням на "Новая газета".

Огорожу буде побудовано на окремих ділянках латвійсько-російського кордону, а сам паркан буде укомплектований камерами спостереження і сенсорними системами. На проект облаштування кордону вже виділено 500 тис. євро, у 2016 році планується виділити ще 3 млн євро.

За словами Клозовскіса, побудувати паркан необхідно для обмеження потоку нелегальних мігрантів, а "не для того, щоб збудувати між Росією і Латвією китайську стіну".

"Нам потрібно створити систему, яка запобігла б можливості (нелегально) перетнути кордон, або хоча б зробити так, щоб у розпорядженні правоохоронних органів) були незаперечні докази цього", — заявив міністр в інтерв'ю BNS.

Він також наголосив, що контролюючи східний кордон Латвії, країна захищає від нелегальних мігрантів також і інших членів Євросоюзу, бо, за словами Козловскіса, "ясно, що жоден із затриманих залишатися в Латвії зовсім не хоче".

Як уже повідомлялося, у вересні Естонія заявила, що побудує колючий паркан на кордоні з Росією висотою 2,5 м, довжиною - близько 108 км.

Схожі новини