Передплата 2024 ВЗ

На Донбасі за добу підірвалися на мінах двоє мирних мешканців

  • 09.10.2015, 14:09
  • 751

Випадки сталися у Станиці Луганській та Ясинуватському районі Донеччини.

На Донбасі досі залишається велика кількість вибухонебезпечних предметів. Про це повідомив під час брифінгу речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

«Після боїв у землі Донбасу залишається багато і вибухонебезпечних предметів. Вчора на розтяжках підірвалося двоє мирних мешканців», - сказав Лисенко.

За його інформацією, це сталося в Ясинуватському районі Донецької області та поблизу селища Станиця Луганська.

«Ми ще раз нагадуємо, що у разі виявлення підозрілого предмета потрібно повідомити про цю небезпечну знахідку правоохоронним органам, співробітникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій або військовим», - додав Ангдрій Лисенко.

Речник АП зазначив, що зараз у навчальних закладах та на підприємствах, які розташовані у прифронтовій зоні, правоохоронці та сапери Збройних сил України проводять лекції для учнів, студентів та мирних мешканців про поводження з вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення.

«Людей просять при виявленні цього предмету позначити місце, де він знаходиться, одразу викликати саперів і попереджати громадян, що є небезпечна зона, щоб її можна було оминати», - додав Лисенко.

Як повідомлялося, на Донбасі повністю дотрималися перемир'я протягом доби.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини