Передплата 2024 «Добрий господар»

У Німеччині розгорівся скандал через глузливий фотоколаж з Меркель

  • 07.10.2015, 09:31
  • 1 043

Один із телеканалів «одягнув» канцлерку в мусульманське вбрання.

У Німеччині розгорівся скандал через глузливий фотоколаж з Меркель
У Німеччині розгорівся скандал через глузливий фотоколаж з Меркель

Німецький телеканал ARD заперечив звинувачення у транслюванні "антиісламської пропаганди" після оприлюднення глузливого зображення німецької канцлерки Ангели Меркель у мусульманському вбранні.

Зображення показали у фоновому режимі під час обговорення теми квот на розміщення біженців у програмі "Репортаж із Берліна" (Report from Berlin).

Випуск програми викликав шквал критики від глядачів. Дехто з них вказав на те, що схожі колажі із Ангелою Меркель використовує антиісламський рух Пегіда, що раніше цього року організовував багатотисячні протести проти імміграції.

У ARD заявили, що єдиною метою такого зображення було "привернути увагу аудиторії".

"Ми вітаємо критику на зображення у вчорашньому випуску "Репортажу з Берліна", і нам шкода, що багато людей були незгодні із таким зображенням канцлерки чи не зрозуміли його", - йдеться у заяві від імені телеканалу у Facebook.

У заяві зазначено, що колаж задумувався як сатира та відображення "досягнень нашого західного суспільства - свободи висловлювань, свободи преси і рівності".

Глядачі каналу у відповідь коментували зображення як "маніпулятивне" і "жахливе". "Це не конструктивна журналістика", - написав один із глядачів у Facebook.

Дехто із коментаторів навпаки став на захист телеканалу, вказавши на те, що програма, де показали зображення, "ставила резонні запитання".

Скандал довкола ARD розгорівся на тлі посилення напруги у Німеччині довкола питання імміграції. Раніше керівництво країни заявило, що очікує прийняти до 800 тисяч біженців цього року.

Водночас одна із доповідей, що потрапила у руки німецьких журналістів, припускає, що ця цифра значно занижена, й насправді реальна кількість мігрантів, на яку очікує німецький уряд, досягає 1,5 мільйона.

Сама Ангела Меркель також зазнає значного тиску всередині країни через політику у питанні біженців. Нещодавнє опитування громадської думки у Німеччині припустило, що популярність пані Меркель упала до найнижчого рівня за останні майже чотири роки.

Джерело: BBC

Схожі новини