Передплата 2024 ВЗ

У Порошенка розповіли, як Путін просив у Парижі пом'якшити санкції

  • 05.10.2015, 19:23
  • 1 358

Володимир Путін під час переговорів "нормандської четвірки" у Парижі просив Ангелу Меркель та Франсуа Олланда посприяти у пом'якшенні санкцій проти Росії, однак позиція європейських лідерів залишилась незмінною.

Про це у понеділок, 5 жовтня, на брифінгу розповів заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає УНІАН.

"Були спроби зробити будь-які лазівки для того, щоб ... принаймні, пом'якшити санкції ЄС проти Російської Федерації. Цього також не сталося. Більше того, було чітко констатовано, що санкції Європейського Союзу і міжнародної спільноти щодо Росії діятимуть до тих пір, поки повністю не будуть виконані усі умови Мінських домовленостей", — підкреслив Єлісєєв.

Як зазначив заступник глави АП, російська делегація намагалася переконати, що Кремль за ситуацію на Донбасі не несе жодної відповідальності і не повинен відповідати за реалізацію мінських угод, однак це їй також не вдалось.

"Навпаки, за підсумками переговорів було підкреслено на особливій відповідальності Москви за повну і сумлінну імплементацію Мінських домовленостей", — заявив Єлісєєв.

До слова, з 2 жовтня НБУ зобов'язав банки блокувати перекази, активи ізупиняти фінансові операції фізичних та юридичних осіб, в тому числі і російських, які потрапили під дію санкцій РНБО.

Схожі новини