Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії стартує масштабна підсумкова перевірка військ

  • 05.10.2015, 09:35
  • 513

Масштабна підсумкова перевірка стартує в понеділок у російській армії й торкнеться близько 300 з'єднань і військових частин по всій країні.

Про це повідомив представник управління прес-служби та інформації Міністерства оборони Росії, передає "РИА Новости".

Перша черга підсумкової перевірки відбудеться з 5 по 16 жовтня, друга черга - в останню декаду жовтня.

"Усіх військовослужбовців, які проходять службу від Калінінграда до Курильських островів, перевірять щодо повного переліку видів підготовки - бойової, технічної, вогневої та інших", - пояснив представник російського військового відомства.

Він зазначив, що у здачі одного з головних військових "іспитів" за 2015 рік візьмуть участь близько 300 з'єднань, військових частин та органів військового управління Міноборони Росії.

"Під час підсумкової перевірки у з'єднаннях та військових частинах Збройних сил пройдуть ротні та батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою. Таким чином, буде підбито підсумок бойової підготовки кожного підрозділу окремо і Збройних сил у цілому", - сказав представник російського Міноборони.

Водночас до перевірки не залучатимуть війська Центрального військового округу, а також низку з'єднань і військових частин, які виконали навчально-бойові завдання під час стратегічного командно-штабного навчання "Центр-2015".

"У з'єднаннях і військових частинах, звільнених від здачі підсумкової перевірки, під керівництвом командирів будуть проведені контрольні заняття, під час яких усі військовослужбовці виконають контрольні стрільби зі штатної зброї, а також здадуть залікові вправи з фізичної підготовки", - повідомив представник Міноборони РФ.

Всього з грудня 2014 року по вересень 2015 року в російських військах було проведено близько 2 тисяч тактичних навчань різного рівня.

Схожі новини