Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко: "Підтримка Заходу має бути не лише на словах, а й зброєю"

  • 14.09.2015, 18:44
  • 735

Керівництво України вважає украй бажаним отримати від Заходу зброю для захисту своєї територіальної цілісності, оскільки спроби північного сусіда дестабілізувати країну навряд чи припиняться.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt.

«Важливо, аби наша країна одержала підтримку (від партнерів у рамках Трансатлантичного партнерства) і, до того ж, не лише на словах. Ми захищаємо не лише нашу країну, ми захищаємо свободу і демократію», - сказав Глава держави.

Він наголосив, що Україна «зараз веде боротьбу зброєю 20-го століття проти зброї 21-го століття, і військовий бюджет Росії в 30-45 разів більший, ніж наш».

Президент підкреслив, що «війна закінчиться лише тоді, коли будуть виведені російські війська». За його даними, кількість солдатів регулярної армії РФ на сході України досягає 9100 осіб, там також воюють 240 російських танків і 530 броньованих машин.

При цьому Порошенко зізнався, що сповнений оптимізму: «Ненавиджу думки про те, що (Мінська) угода може провалитися. Ми виконуємо її до останньої літери».

Новим сценарієм Путіна, за словами українського лідера, зараз є дестабілізація України після того, як його проекти воєнного завоювання і «Новоросія» провалилися, ціни на нафту почали падати і санкції подіяли.

Порошенко висловив переконання, що український народ вистоїть проти цього і збереже єдність.

Схожі новини