Передплата 2024 «Добра кухня»

Москаль вимагає покарати «скупників» голосів для Балоги

  • 07.09.2015, 12:54
  • 1 341

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль направив керівникам обласних управлінь МВС, СБУ та прокуратури області офіційне звернення, в якому назвав 32 осіб, що платять виборцям за їхні голоси, та вимагає почати проти них кримінальні провадження.

Про це повідомляється на офіційному сайті губернатора Закарпаття.

«На адресу Закарпатської облдержадміністрації надходять звернення громадян про те, що в області під час виборчих кампаній протягом тривалого часу відбувається скупка голосів. Виборцям масово роздають гроші з тим, щоб вони голосували за кандидатів від партії «Єдиний центр» (лідером політсили є Віктор Балога — ред.). Направляю вам список осіб, мешканців Виноградівського району (всього 32 осіб), котрі, за повідомленням авторів звернення, займаються підкупом виборців, чим скоюють злочин, передбачений ст.160 Кримінального кодексу України», - йдеться у зверненні.

Очільник області просить вважати свій лист повідомленням про вчинення кримінального правопорушення, внести його до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрити кримінальне провадження, в ході якого «провести комплекс гласних і негласних слідчих дій, ретельно перевірити надані факти і у випадку їх підтвердження притягнути винних до кримінальної відповідальності».

Також він пообіцяв в подальшому надати списки «скупників голосів» у інших районах Закарпаття.

Схожі новини