Передплата 2024 ВЗ

У Слов'янську взяли бойовика "ДНР"

  • 05.09.2015, 13:57
  • 962

У Слов'янську міліція затримала учасника збройної банди "ДНР", який близько року переховувався на звільненій від терористів території Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Місцевий житель входив до лав збройного бандформування в 2014 році. Після звільнення міста переховувався на неокупованій території України. Фігуранту загрожує до 15 років позбавлення волі.

У травні 2014 року раніше судимий житель міста Слов'янська 1986 року народження вступив до лав терористів. Мотивом стала жага наживи.

Встановлено, що в обов'язки підозрюваного входило чергувати на блокпосту «ДНР» на 676 кілометрі автодороги «Київ-Довжанський» зі зброєю, здійснювати незаконний огляд транспорту та громадян.

Після звільнення міста від окупації терористичних сил зловмисник залишився на вільній території і тривалий час переховувався у населених пунктах регіону та інших областей України. Повернувшись до Слов'янська, учасник незаконних збройних формувань був затриманий.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації» Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

1128

Схожі новини