Передплата 2024 ВЗ

На вокзалі у Будапешті сталися сутички мігрантів з поліцією

  • 03.09.2015, 10:49
  • 799

Біля вокзалу в Будапешті спалахнули сутички між поліцією і мігрантами, які протестують проти рішення Угорщини заборонити їм посадку в потяги, щоб відправитися в Німеччину.

Поліція арештувала кількох молодих мігрантів і, ймовірно, насильно посадила їх на потяги до центрів з прийому біженців на сході країни, передає УНІАН.

фото: REUTERS
фото: REUTERS

Мігранти протестують біля вокзалу Келеті, стверджуючи, що витратили сотні євро на проїзні документи, якими їм тепер не дають скористатися.

Угорська влада пояснює свої дії прагненням виконувати зобов'язання з охорони державних кордонів.

Згідно з Дублінською угодою, підписаною всіма країнами Євросоюзу, біженці зобов'язані звертатися з проханням про притулок у першій же країні ЄС, в якій вони опинилися.

Крім цього, рух поїздів Eurostar між Парижем і Лондоном було перервано в ніч на середу через мігрантів, які були помічені на залізничних коліях біля в'їзду в тунель. Сотні пасажирів потяга ES9055 прочекали відправки Eurostar кілька годин.

Влітку цього року щодня від кількох сотень до кількох тисяч людей намагалися перебратися по тунелю з французького Кале в Великобританію. Так, у липні в Кале в очікуванні можливості потрапити до Британії перебували близько 5 тис. мігрантів, в основному з африканських країн і Близького Сходу.

Схожі новини