Передплата 2024 ВЗ

У Жебрівського розповіли, що заважає виборам на Донбасі

  • 31.07.2015, 18:38
  • 893

Нормальному проведенню місцевих виборів на підконтрольній Україні території Донецької області заважає відсутність там українського інформаційного простору, невизначеність у реалізації Мінських домовленостей та складність забезпечення безпеки виборчого процесу.

Про це заявив у п'ятницю заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Віктор Андрусів під час засідання "круглого столу" в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми сьогодні в цьому контексті, в цій ситуації невирішеності питання Мінських домовленостей, відновлення інформаційного простору, невизначеності з безпекою, ми не бачимо можливості провести вибори саме 25 жовтня», - сказав Андрусів.

Водночас він зазначив, що питання виборів не повинне висіти у повітрі - має бути призначена інша дата, або визначений інший підхід до організації і проведення виборів. «Я ще раз підкреслюю, що не можна навіть порушувати питання про те, щоб забрати право виборів», - сказав він, наголошуючи, що йдеться саме про перенесення дати місцевих виборів.

Андрусів зауважив, що право на волевиявлення під час виборів не є першочерговим у списку головних пріоритетів мешканців Донецької області і переселенців, бо їх більше турбують права на навчання, забезпечення житлом, можливість отримати роботу.

Окремо заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації виділив питання безпеки, оскільки, за його словами, є реальна загроза проведення терактів, якщо певні кандидати не набиратимуть необхідної кількості голосів і вирішать зберегти статус-кво.

«Вже сьогодні я маю інформацію, що кілька політичних груп - саме політичних груп, а не сил - будуть іти на все, щоб або перемогли вони, або не перемогли інші», - наголосив він.

За словами Андрусіва, такі групи мають змогу провести передвиборчі заміри громадської думки, і якщо результати їх не влаштують, то можуть вдатися до зриву виборчого процесу.

Схожі новини