Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Демчишин: "Україна більше не платить за електрику для терористів"

  • 07.07.2015, 16:16
  • 1 025

Україні вдалося виключити 4 лінії електропередач, що йшли на неконтрольовану українською владою територію з російського боку і щомісячно поставляли електроенергії на сотні мільйонів гривень.

Про це заявив на брифінгу міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає Укрінформ.

"Проведені досить успішні переговори з росіянами. Нам вдалося виключити 4 лінії, які йшли на неконтрольовану територію з російського боку і щомісячно поставляли електроенергії на 300 млн грн. Ці засоби на даний момент не оплачуються", - запевнив міністр.

Він також додав, що був переформатований ринок донецької неконтрольованої території. "Оплачуємо тільки різницю перетоку, а не, як до цього, поставляли електроенергії на 800-900 млн грн", - відзначив Демчишин.

Ці кроки, за його словами, дадуть змогу заощадити кошти на закупівлю вугілля для накопичення його на складах.

За даними Міненерго, за останні два місяці запаси на вугільних складах збільшилися на 600 тис. тонн. "До початку опалювального сезону впродовж наступних 4 місяців ми плануємо ще додатково завести 1 млн тонн. Це не виглядає нереалістично. Для цього потрібна певна фінансова підтримка. Кошти в певній мірі є. Дуже багато коштів ми залучаємо з ринку", - повідомив міністр.

Схожі новини