Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Збігнєв Бжезинський порівняв Путіна з Гітлером

  • 05.07.2015, 13:11
  • 1 115

Політолог заявив, що особисте багатство «стабілізує» та «охолоджує пристрасті» російського президента.

Колишній радник президент США Збігнєв Бжезинський порівняв президента Росії Володимира Путіна з Адольфом Гітлером.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Spiegel.

«Я думаю, що між Путіним і Гітлером є деякі спільні риси, але також є певні відмінності. Гітлер ніколи не був особливо зацікавлений в тому, щоб особисто мати багато грошей. Путін же має побічний інтерес у тому, щоб збагатитися», - сказав Бжезінський.

Він назвав Путіна гравцем, який прагне до накопичення багатства, що «стабілізує» і «охолоджує пристрасті» російського президента.

На думку екс-радника між США і Росією почався новий виток холодної війни. У той же час він відзначив, що війна не стане гарячою.

Політолог припустив, «що якщо Україна не впаде», внутрішній тиск в Росії змусить того, хто перебуває при владі, шукати альтернативу.

«Сподіваюся, Путін досить розумний, щоб знати, що вивчити альтернативи потрібно заздалегідь, поки не стало надто пізно», - зазначив він.

Крім того колишній радник президента США висловив думку, що Путін володіє «інстинктивною хитрістю» та досвідом. При цьому він розповів про своє здивування тому, що Путін «майже свідомо налаштував проти себе більше 40 мільйонів чоловік у сусідній країні, яка до недавнього часу не виказувала жодної ворожості по відношенню до Росії».

Він також вважає, що активність НАТО є відповіддю на поведінку Москви. Це виправлення помилок минулих років, коли країни відповіли стриманістю на вторгнення Гітлера в Судетську область і під час аншлюсу Австрії.

Політолог схвалив той факт, що Барак Обама передав ініціативу канцлеру ФРН Ангелі Меркель в українському питанні.

«Я думаю, що Меркель робить дуже хорошу роботу. У Обами зараз є деякі інші проблеми, наприклад, на Близькому Сході», - сказав Бжезинський.

Схожі новини