Передплата 2024 «Добра кухня»

Фінляндія запевнила РФ: ворожості немає, але Наришкіна не впустить

  • 02.07.2015, 11:54
  • 579

Міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні запевнив, що відмова у в'їзді до країни голові Держдуми Росії Сергію Наришкіну та ряду інших російських делегатів зовсім не є проявом ворожого ставлення до РФ, як вважає російський МЗС.

Про це повідомляє DW

Раніше МЗС Фінляндії повідомив про відмову у в'їзді до країни росіянам, внесеним в список санкцій Євросоюзу. Делегація на чолі з Наришкіним планувала взяти участь в сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в Хельсінкі.

"Я добре розумію, що росіяни хочуть почути пояснення від посла Фінляндії Ханну Хіманена, і він, поза сумнівом, дасть їх. Ми публічно обгрунтували наше рішення. Добре, що Росія викладе свою позицію послу", - сказав Сойні в інтерв'ю інтернет-порталу Yle, обнародуваному у четвер, 2 липня. Міністр висловив сподівання на те, що члени російської делегації, які не отримали відмови у візі, все ж прибудуть на сесію ПА ОБСЄ. Він не відповів на запитання, як вплине рішення Фінляндії на відносини між двома країнами.

Раніше МЗС Росії різко розкритикував дії Фінляндії, назвавши їх неприйнятними і відверто недружніми. В офіційній заяві російського зовнішньополітичного відомства повідомляється, що послову Фінляндії у Москві Хіманену, викликаному в МЗС Росії, було вказано, що дії фінської сторони не відповідають принципам добросусідства і завдають збитку російсько-фінляндським відносинам.

Схожі новини