Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Скоро святкуватимемо перемогу на вулицях українських міст у найгарніших вишиванках»

Вишиту для Джамали сукню дизайнерки Юлії Магдич продали на аукціоні за понад 5 тисяч євро

Українська співачка Джамала щоразу шукає новий спосіб допомоги постраждалим у час війни. Артистка продала пам’ятні і цінні речі з «Євробачення», у яких раніше виступала. До прикладу, сукню зірки від дизайнерки Юлії Магдич, у якій Джамала відкривала «Євробачення-2017» у Києві, на аукціоні продали за 5639 євро (173 тисячі гривень).

«Сукню у 2017 році створила Юлія Магдич спеціально для відкриття «Євробачення» у Києві. Загалом на аукціоні представлено 11 речей, пов’язаних з темою пісенного конкурсу. Зібрані кошти буде передано ЗСУ і постраждалим від війни українцям», - було сказано в описі цього лоту.

«Символічно, що напередодні Дня вишиванки одне з моїх вишитих вбрань виконало особливу місію. Сукня авторства Юлії Магдич, створена для відкриття «Євробачення» у Києві, була продана на аукціоні Catawiki за 173 тисячі гривень, - повідомила Джамала у соцмережах. - Для мене це більше, аніж просто річ, це справжній витвір мистецтва, у якому зійшлись традиції та історія моєї країни. Вбрання стане ключовим лотом благодійного аукціону, який запускає Catawiki».

А загалом, за словами Джамали організатори аукціону зібрали майже 276 тисяч гривень. Всі кошти буде передано благодійному фонду Yellow-Blue, що допомагає постраждалим у війні українцям. «Вірю, що зовсім скоро святкуватимемо перемогу на вулицях українських міст у наших найгарніших вишиванках», - переконана Джамала.

- Ми щасливі, що стали частиною такої благородної ініціативи, - сказала журналістці «ВЗ» дизайнерка Юлія Магдич. – П’ять років тому подарували цю вишиванку Джамалі. Робили її спеціально для неї. Ця сукня складається з двох частин – сукня і кейп. Ми оздобили сукню і кейп червоними нитками, бо червоний – основа основ, це один з радісних яскравих кольорів і символ перемоги. А ще червоний колір в українській традиції - колір енергії життя.

- Чи замовляв ще хтось собі таку сукню, як у Джамали?

- Ні. Вона в єдиному екземплярі. Але ми б із задоволенням прийняли замовлення на таку сукню-кейп, тільки в іншому кольорі, а кошти за неї наш бренд обов'язково перерахує на потреби ЗСУ.

Читайте також: Народжені у … вишиванках!

Схожі новини