Передплата 2024 «Добрий господар»

До Луцька з’їхалося 12 тисяч бандерівців!

На околиці обласного центру Волині прогримів ХІ фестиваль національного духу «Бандерштат».

Цьогорічний фестиваль українського духу «Бандерштат», що традиційно проходить на Волині, став наймасовішим за всі одинадцять літ. До Луцька на свято з’їхалося 12 тисяч затятих бандерівців. Тільки наметів було понад дві тисячі.

Фестиваль проходив у приміському селі Рованці. Оскільки туди транспорт курсує не так часто, як би хотілося учасникам та гостям свята, через річку Стир, що розділяє обласний центр Волині та Рованці в межах Центрального парку культури та відпочинку, перекинули пішохідний понтонний міст.

У рамках фестивалю відбулося чимало цікавих гутірок, зокрема й з міністром охорони здоров’я України Уляною Супрун, економістом Павлом Шереметою та головною госпітальєркою Яною Зінкевич. Були презентації популярних видань — відмінили лише представлення книжки Олени Герасим’юк «Розстрільний календар» про злочини комунізму, оскільки окремі гості мали претензії до особи авторки, яка підтримала «Київпрайд» (гей-парад. — Авт.), й обіцяли її виступ зірвати.

«Бандерштат-2017» вразив своїм масштабом і колоритом.
«Бандерштат-2017» вразив своїм масштабом і колоритом.

На «Бандерштаті» працювала кухня — подавали націо­нальні смаколики. На території фестивалю діяла і зона неформальної освіти, учасники якої вчилися протидіяти ворожій пропаганді та створювали агітаційні плакати за зразками графіки Ніла Хасевича для УПА… А ще провели показ вишитого одягу від волинського бренду «Едельвіка».

Виступило майже 60 гуртів! Публіка шаленіла під музику «Бумбокса», «Тартака», «ВВ», «O’Тorvald», «Флайzzzа», «OT VINTA» та оновленого «Скрябіна» з вокалісткою Ольгою Лізгуновою.

Рованці жили фестивалем не лише вдень, а й вночі. Тут діяв кінотеатр просто неба, в якому демонструвалися фільми мало не до світанку.

У рамках «Бандерштату» організатори провели флешмоб, приурочений до 75-ї річниці створення УПА. Кілька тисяч гостей фестивалю утворили напис «УПА-75». Його було видно з висоти пташиного польоту.

Фото автора

Волинська область

Схожі новини