Передплата 2024 «Добра кухня»

Банкіра убив... персональний «рішала»?

Водієві президента банку «Аркада» висунули звинувачення в «умисному вбивстві»

Слідчі міліції висунули звинувачення у “навмисному вбивстві” 29-річному жителю Києва, який працював водієм у президента столичного банку “Аркада” Сергія Сущева. Правоохоронці знайшли тіло банкіра, якого напередодні оголосили у розшук як зниклого безвісти. Після чого водія взяли під варту. Як повідомляв “ВЗ”, 20 вересня до Сихівського райвідділу міліції Львова звернувся водій 49-річного президента столичного банку “Аркада” Сергія Сущева. Він повідомив про зникнення шефа. Ще під час перших спілкувань із водієм правоохоронці звернули увагу на те, що його свідчення були плутаними. Зокрема, правоохоронців здивувало, що водій повідомив про зникнення банкіра лише через два дні після того, як востаннє бачив шефа.

За словами водія, 18 вересня на одній із вулиць Львова Сергій Сущев наказав зупинити автомобіль “Рендж Ровер”. Водієві довелося вийти з машини, в салон якої, розповідав свідок, сів якийсь чоловік і разом із Сущевим кудись поїхав...

20 вересня неподалік села Раковця (Пустомитівський район) місцевий житель, шукаючи в лісі гриби, побачив спалений автомобіль і викликав міліцію. Правоохоронці, оглядаючи місце події, знайшли біля спаленого “Рендж Ровера” обгорілі документи на автомобіль, які свідчили, що машина належала президентові столичного банку. Сергія Сущева оголосили у розшук як зниклого безвісти.

Розслідуючи зникнення банкіра, правоохоронці розглядали кілька версій. Зокрема, опираючись на плутані показання головного свідка — водія, відпрацьовували й версію про імітацію викрадення самим банкіром. Та 25 вересня у тому ж лісовому масиві знайшли труп Сергія Сущева з вогнепальними пораненнями.

Як стало відомо “ВЗ” з власних джерел, протягом кількох днів правоохоронці ретельно обстежували лісовий масив у радіусі 5-7 кілометрів від місця, де знайшли спалений автомобіль. Під час обстеження знайшли труп банкіра, який убивця закидав гілками. Незабаром недалеко трупа знайшли й автоматичну зброю, пострілами з якої вкоротили життя банкірові. Водія викликали на черговий допит і, уважно обстеживши його одяг, знайшли залишки крові загиблого. Після чого вже не свідка, а підозрюваного у вбивстві затримали.

У Києві під час обшуку у квартирі водія правоохоронці знайшли кілька пістолетів та набоїв до них. Згодом з’ясувалося, що затриманий у Львові 29-річний киянин був не лише водієм президента банку “Аркада”. Банкір тримав цю людину біля себе як персонального “рішалу”, здатного зводити з діловими людьми, які не належали до банківських чи підприємницьких кіл.

Останнім часом, пояснили кореспонденту “ВЗ” причетні до розслідування вбивства банкіра оперативники, керівники багатьох банків намагаються провернути нові фінансові оборудки з допомогою деяких волонтерів, які, допомагаючи учасникам АТО, примудряються на цьому непогано заробляти. Саме з такими людьми пообіцяв своєму шефові звести його у Львові водій-“рішала”. Насправді жодної ділової зустрічі так і не відбулося...

Мотивом для вбивства, припускають правоохоронці, стали особисті стосунки між водієм- “рішалою” та президентом банку, які останнім часом дуже погіршилися.

Схожі новини