Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мельнику оголосили нову підозру: екс-ректору світить 12 років

  • 29.05.2015, 18:34
  • 1 363

Колишньому ректору Національного університету державної податкової служби України Петру Мельнику оголошено про підозру в привласненні майна й отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

Зокрема, встановлено, що у період з березня 2010 року по квітень 2013 року Мельник, перебуваючи на посаді ректора університету державної податкової служби, одержав від студентів хабарів на загальну суму 63 тис. грн.

Правоохоронцями встановлено, що для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра студенти перерахували кошти під виглядом "благодійних внесків" на вказані екс-ректором реквізити.

Бажаючих навчатися на п’ятому курсі та отримати ступінь магістра (спеціаліста) він особисто запрошував на прийом, де під час бесіди пропонував "допомогти" студентам у подальшому навчанні.

У випадку їх згоди Мельник передавав студентам листи з реквізитами для перерахування коштів на поточні рахунки підконтрольної йому юридичної особи - Ірпінської фінансово-юридичної академії.

У подальшому кошти, які надходили як безповоротна фінансова допомога, перераховувалися на рахунки інших підприємств, у тому числі таких, що мають ознаки фіктивності. При цьому "благодійні внески" з академії на потреби Національного університету ДПС України не використовувалися.

28 травня Мельнику було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2, 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Мельника було затримано 27 липня 2013 року під час отримання від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів до Національного університету державної податкової служби.

 

Схожі новини