Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Віктор Бронюк очолив Вінницьку обласну філармонію імені Миколи Леонтовича

  • 22.08.2024, 16:35
  • 608

Фронтмен гурту «ТіК» очолив Вінницьку обласну філармонію

Віктор Бронюк. Фото пресслужби Вінницької обласної ради
Віктор Бронюк. Фото пресслужби Вінницької обласної ради

Про це повідомили у Вінницькій обласній раді.

Голова обласної ради В’ячеслав Соколовий вже представив нового керівника закладу. Він наголосив, що Віктор Бронюк має великий творчий досвід. Також голова побажав колективу й новому керівнику закладу спільних творчих здобутків та успіхів.

«Він має творчий і адміністративний досвід у сфері культури, знає, як зсередини працює колектив. Співак, лідер гурту „ТіК“. А ще — волонтер», — наголосив Соколовий.

Бронюк мав досвід роботи і в державних інституціях — він працював у департаменті сім'ї та молоді, а згодом у департаменті культури Вінницької міської ради.

«Маю досвід, розуміння, бажання і бачення. Опираючись на ваш досвід і ваш професіоналізм, я думаю, що разом у нас попереду багато цікавої, плідної та творчої роботи. Хочеться, об'єднавши всі зусилля, досягнути гарної мети», — поділився Бронюк.

Сам Бронюк додав, що кадрові зміни у філармонії поки не відбуватимуться. Сталий колектив відпрацював вже 88 сезонів, тому артист планує вивчити внутрішні механізми. Також він не планує припиняти свою музичну та волонтерську діяльність:

«Будемо і далі підтримувати наших військовослужбовців і робити все для того, щоб у важкі для держави години, в такий час підіймати ідеологічний фронт, щоб культурне життя та духовне виховання не страждало, а навпаки. Маємо створити гарний фундамент і зберегти свою національну ідентичність і культуру для майбутніх поколінь».

Попереднім директором Вінницької обласної філармонії був Анатолій Левицький. Вперше він очолив заклад у 1975 році й працював на цій посаді 19 років. У 2008 році Левицький друге заступив на посаду директора — пропрацював 15 років, проте 7 червня 2023 року помер у віці 77 років.

Як відомо, Віктор Бронюк — композитор, співак, волонтер та соліст гурту «ТіК». Народився і виріс на Вінниччині. Закінчив історичний факультет Вінницького державного педагогічного університету. Разом з декількома випускниками вишу невдовзі створив гурт «Тверезість і Культура».