Передплата 2024 ВЗ

Львівська письменниця звинувачує відомий телеканал у незаконній екранізації її творів

  • 19.07.2024, 09:30
  • 216

Львівська письменниця Наталія Гурницька звинувачує телеканал СТБ у незаконній екранізації її книг

Наталія Гурницька. Фото із її соцмереж
Наталія Гурницька. Фото із її соцмереж

Львівська письменниця Наталія Гурницька, авторка книг «Мелодія кави в тональності кардамону» та «Мелодія кави у тональності сподівання» заявила, що телеканал СТБ, без угод з нею, вирішив знімати продовження серіалу за її творами.

З повідомлення знайомої письменниця дізналася, що у Мукачево вже розпочалися кастинги для зйомок серіалу «Кава з кардамоном-2».

«Сиджу я собі спокійно о третій годині жаркої липневої ночі 2024 року за компом, працюю над рукописом третьої частини «Мелодії кави», попиваю холодну каву, аж тут раптом повідомлення у телеграм: «Вав! Вітаю з тим, що в Мукачево у серпні починаються зйомки продовження серіалу «Кава з кардамоном»!», — написала Наталія Гурницька.

З повідомлення знайомої письменниця дізналася, що в Мукачево вже розпочалися кастинги для зйомок серіалу.

«Мало кому з авторів, чиї книги екранізують „щастить“ ось так за декілька тижнів до початку зйомок отримувати інформацію про початок екранізації власної книги в Мукачево не від тих, хто має намір екранізувати книгу, а від друзів у фб. А якщо врахувати, що жодних авторських угод на продовження екранізації я не підписувала, то мій подив цілком зрозумілий…», — зазначила авторка у мережі.

Наталія Гурницька розповіла, що з представником компанії, яка знімала перший сезон серіалу «Кава з кардамоном», вона бачилася декілька разів впродовж року, знала про наміри знімати продовження серіалу, проте про жодні приготування її не повідомляли. Навпаки — переконували, що це фінансово невигідно.

«Колись мені обіцяли, що візьмуть у сценарну групу сезону „Кави з кардамоном — 2“, що підписуватимемо угоду на інші книги трилогії „Мелодія кави“, бо лише я можу підказати, як розвиваються події у третій книзі, яка наразі пишеться… Мене таки не взяли в сценарну групу», — додала письменниця.

Письменниця очікує на реакцію телеканалу СТБ та улагодження ситуації з продовження серіалу за її книгами.