Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Під покровом ЗСУ»

Культурний захід, присвячений Дню захисників та захисниць, Святу Покрови

Фото авторки
Фото авторки

У неділю, 1 жовтня, на Свято Покрови (за новим стилем), у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся концерт «Під покровом ЗСУ». Професійні та аматорські колективи Львівщини відзначили у своїх піснях та колоритних виступах тих, хто на передовій тримає мирне небо над українцями.

Концертну програму приурочено до Дня захисників і захисниць України, 81-ої річниці створення УПА.

… На концерт «Під покровом ЗСУ» зібралася майже сотня львів'ян, серед яких громадські та культурні діячі, політики, ВПО, громадські активісти, молодь та люди поважного віку. Тримали в руках синьо-жовті прапорці та іншу патріотичну символіку.

Серед колоритних виступів та виконавців в оригінальних патріотичних костюмах — вихованці вокально-хореографічного ансамблю «Галичина» від студії на Погулянці. Відвідувачі концерту були вражені образом однієї дівчини цього колективу, яка мала на голові красивий віночок, виготовлений з пожовтілих осінніх листків.

Виступали і молоді представники хору «Дударик» під керівництвом диригентки Вікторії Бей. Виконали «Ой, у лузі червона калина» та ще чимало патріотичних хітів. Виступу додали патріотичні гасла двох хлопців «Слава Україні!», «Слава нації», «Смерть ворогам», «Україна понад усе».

Також на імпровізованій сцені біля підніжжя пам’ятника звучали сучасні пісні, зокрема знаменита «Стефанія», яка принесла гурту Kalush перемогу на «Євробаченні».

Виконавці творчого колективу «Острів дитинства» вразили акробатичними та танцювальними номерами. Ведучий свята зазначив, що виконавці з «Острова дитинства» організовують різноманітні мистецькі акції, концерти, на яких збирають чималі суми на фронт. «Своєю працею, творчістю, духом допоможемо ЗСУ», — відзначив ведучий концертної програми «Під покровом ЗСУ».

Схожі новини