Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У неділю львів'ян запрошують на концерт-закриття фестивалю «Віртуози»

  • 02.06.2023, 18:08
  • 594

4 червня у Львівській національній філармонії відбудеться концерт-закриття 42 фестивалю «Віртуози» — «Молитва»

Тема 42-го фестивалю «Віртуози» пов’язана із непростим часом, у якому живе і бореться Україна. Наші «музи не мовчать»: музиканти продовжують освітлювати шлях до перемоги своїм мистецтвом, втішаючи душі й зранені серця. У фокусі Фестивалю — молоді українські віртуози; імениті іноземні виконавці, музика від бароко до сучасного танго, а також, найголовніше, — українське музичне мистецтво.

Попри десятий рік тривалої російсько-української війни, іноземні музиканти приїздять до Львова засвідчити нашу єдність та підтримати дух. Цього разу один із найвідоміших серед свого покоління, італійський дириґент Рафаель Понті разом з Академічним симфонічним оркестром Львівської національної філармонії представлять програму з романтичних та сучасних творів.

Важливим штрихом події є Концерт для гобоя з оркестром. Поряд з широкими мелодичними лініями та справді віртуозним завершенням уживається його натхненна пасторальна естетика. Юджин Гуссенс у цьому творі кидає виклик найкращим віртуозам, адже Концерт потребує неабиякої майстерності — у ній і переконуватиме публіку обдарований гобоїст, Степан Сивохіп.

Тим часом симфонічні полотна Яна Сібеліуса і Йоганнеса Брамса постануть у нових контурах, а рефлексії Валентина Сильвестрова над українським славнем продовжать лінію пошуків та дослідження можливостей музики у події. Переконані, у вічному пориванні й схована істина: боротись, аби почути найважливіше, — і зустрічати життя у його віртуозному піке.

КВИТКИ за посиланням: philharmonia.lviv.ua/event/virtuosos-42-closing-prayer/

Схожі новини