Передплата 2024 «Добрий господар»

Тисячі вагітних росіянок попрямували до Аргентини, щоб отримати громадянство

  • 12.02.2023, 20:32
  • 1 345

Аргентинська влада повідомляє, що в останні місяці в Аргентину в'їхало понад 5000 громадянок росії, які перебувають на останніх тижнях вагітності

Фото - pexels
Фото - pexels

Мотивом їх дій є прагнення отримати громадянство, що значно полегшує переміщення, пише АР news.

Минулого тижня прикордонники не пропустили до Аргентини шістьох росіянок на тій підставі, що вони прибули не як туристки. Жінки подали до суду, який ухвалив впустити їх до країни до закінчення розгляду.

Для в'їзду росіянкам не потрібна віза, медичне обслуговування в Аргентині безкоштовне, а діти, що народилися на території країни, автоматично отримують громадянство. Це значно полегшує процес натуралізації їх матерів.

За словами адвоката Крістіана Рубілара, який представляє інтереси затриманих, за напливом вагітних росіянок стоять злочинні угруповання, які наживаються на жінок, які через війну потрапили в складну ситуацію.

Глава міграційного управління Флоренсія Каріньяно наголошує: «Аргентина завжди була відкрита для іммігрантів, які хочуть переселитися сюди, але ситуація, коли вони їдуть, щойно отримали паспорт, що дозволяє їм вільно переміщатися, є неприйнятною».

Каріньяно звертає увагу ще на один аспект проблеми: «нещодавно у Словенії за підозрою у шпигунстві на користь росії було затримано трьох росіянок. Усі вони мали аргентинський паспорт».

Схожі новини