Передплата 2024 «Добрий господар»

Пожежа знищила гектар лісу на Хортиці, є підозра на умисний підпал

  • 28.07.2021, 08:55
  • 517

На острові Хортиця на Запоріжжі у вівторок, 27 липня, пожежа охопила гектар лісу. Постраждалих унаслідок події немає. Поліція перевіряє обставини пожежі, а директор заповідника не відкидає версії про підпал

Про це інформують рятувальники та правоохоронці Запорізької області.

Про займання лісу обласне управління ДСНС повідомили приблизно о 13:30. Уже через дві години пожежу повністю ліквідували. Вона охопила загалом один гектар, зокрема 500 квадратних метрів верхового лісу.

Пожежу гасили 65 рятувальників за допомогою 12 пожежних машин. Роботу ускладнював сильний вітер і неможливість під’їхати близько до осередку займання.

Після ліквідації пожежі рятувальники певний час перевіряли, чи не залишилися в лісі місця тління.

Поліція Запорізької області повідомила, що жертв і постраждалих унаслідок пожежі немає. Правоохоронці почали розслідування щодо обставин і причин загоряння.

Читайте також: Через підпал сухої трави біля Львова згоріли три буси

Генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко ймовірною причиною пожежі назвав підпал. На сторінці заповідника у Facebook припускають, що займання могло статися через «прикру халатність».

На 28−30 липня рятувальники Запорізької області прогнозують високу пожежну небезпеку, зокрема в північно-східних районах області.

У ДСНС закликають людей дотримуватися правил пожежної безпеки, а в разі виявлення займання — звертатися за номером служби порятунку 101.

Схожі новини