Передплата 2024 ВЗ

Папа Римський Франциск поцілував ноги лідерам Південного Судану та закликав їх зберігати мир

  • 12.04.2019, 12:28
  • 471

Папа Римський Франциск став на коліна та поцілував ноги лідерам Південного Судану, закликавши їх не повернутися до громадянської війни.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters.

Папа Франциск звернувся до президента країни Сальви Кііра, його колишнього заступника Рієка Мачара, який став лідером повстанців, та ще 3 віце-президентів, аби ті поважали перемир'я, яке вони підписали та зобов'язалися створити уряд наступного місяця.

«Я прошу вас, як брата, залишитися в мирі. Я прошу вас серцем, давайте йти вперед. Буде багато проблем, але вони не подолають нас. Вирішуйте свої проблеми», — сказав Папа Римський.

«Лідери були приголомшені, коли 82-річний Папа, який страждає від хронічного болю в ногах, за допомоги своїх помічників став на коліна, щоб поцілувати ноги їм і кільком іншим людям в кімнаті», — йдеться у повідомленні.

«Папа Франциск звернувся до лідерів країни, оскільки у Південному Судані зростало занепокоєння, що переворт у сусідньому Судані може поставити під загрозу мирну угоду, яка завершила жорстоку п'ятирічну громадянську війну в Південному Судані», — пише Reuters.

Схожі новини