Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Щоб ви могли спочити, як Барбі»

Похоронні фірми реагують на тенденції популярного американського фільму

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Похоронні бюро Італії, Мексики, Сальвадору та Латинської Америки почали випускати труни трендового рожевого відтінку у стилі Барбі. На це їх надихнув фільм-бестселлер від режисерки Грети Гервіг «Барбі», який вийшов у кінопрокат 20 липня 2023 року та спричинив чималий резонанс. Думки глядачів щодо фільму розділилися. Противники кажуть, що фільм надто банальний.

«Барбі» — американський фентезійний комедійний фільм, заснований на однойменній іграшці від Mattel. За сюжетом стрічки, головна героїня Барбі разом з іншими модницями живе в суспільстві, де всі жінки впевнені у собі, самодостатні та успішні. Барбі займають усі важливі посади: такі як, лікарі, юристи, політики, у той час, як їхні кавалери Кени проводять дні на пляжі та займаються розвагами.

«Пляжний Кен» — хлопець Барбі щасливий лише тоді, коли поряд з Барбі, він прагне ближчих стосунків. Та Барбі відмовляє йому на користь незалежності та жіночої дружби. Та згодом все змінюється…

Світова прем'єра стрічки відбулася 9 липня 2023 року в Лос-Анджелесі. Фільм став настільки популярним, що жінки в Інстаграмі масово стали копіювати стиль одягу головної героїні, у кав’ярнях готують напої рожевого кольору, салони краси та готелі роблять фотосесії у стилі Барбі. Модна тенденція отримала назву «Барбікор».

Дійшла черга і до похоронних бюро. Бюро Сальвадору Olivares Funeral Home просуває свою труну «Будинок Барбі» під лозунгом «Щоб ви могли спочити, як Барбі». Трунар Ісаак Вільєгас сказав, що цікавість до яскравої моделі рожевого кольору різко зросла. Похоронне бюро з нагоди випуску стрічки «Барбі» запропонувало 30% знижку на труни.

«Ми випустили рожеву труну, оскільки вона стала тенденцією. Люди масово зв’язувалися з нами за замовленням. Ми вже уклали контракт з новими клієнтами, — сказав Вільєгас. — У нас навіть закінчилися запаси».

В Італії місцеве бюро ритуальних послуг TAFFO випустило рожеву труну під гаслом: Death in plastic it’s fantastic! (Смерть у пластиці - це фантастика!).

Схожі новини