Передплата 2024 «Добра кухня»

Пола Манафорта відправили під домашній арешт

  • 31.10.2017, 08:50
  • 3 037

Колишнього керівника президентської кампанії Дональда Трампа політтехнолога Пола Манафорта суд відправив під домашній арешт.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на Reuters.

Суд обрав цей запобіжний захід, щоб Манафорт не покинув Сполучені Штати. Він здав свій паспорт.

Також під домашній арешт відправили ділового партнера Манафорта Ріка Гейтса.

Манафорт не визнає себе винним

Колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа політтехнолог Пол Манафорт та його партнер Річард Ґейтс не визнають себе винними.

Про це повідомляє агентство АР.

Зазначається, що вони не визнають свою вину по всіх 12 пунктах. Про це вони заявили під час першого судового засідання у відповідній справі.

Як повідомлялося, 30 жовтня було оприлюднено звинувачення Полу Манафорту та Ричарду Ґейтсу. Воно містить 12 пунктів і включає перешкоджання діяльності урядових установ США, відмивання грошей, несплату податків, шахрайські дії та роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином в США.

Екс-керівнику кампанії Трампа може загрожувати до 80 років в’язниці

Колишньому керівнику передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту загрожує до 80 років позбавлення волі, якщо його вину доведуть.

Про це повідомляє The Associated Press.

Відзначається, що діловому партнерові Манафорта, Річарду Гейтсу, загрожує до 70 років ув'язнення.

Прокурори все ще можуть пред'явити Манафорту і Гейтсу додаткові звинувачення, що дозволить федеральним суддям посилити вирок.

Нагадаємо, колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами.

Манафорт у понеділок вранці прибув до офісу ФБР у Вашингтоні разом зі своїм адвокатом.

Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США в минулому році.

У серпні 2016 року Трамп прийняв відставку Манафорта. Це сталося, зокрема, після того, як українські правоохоронці підтвердили наявність його прізвища у документах, які, як припускається, описують багатомільйонні нелегальні виплати, які у 2007-2012 роках здійснювала Партія регіонів.

В обвинуваченні Манафорта Тимошенко назвали "екс-президентом України"

В обвинувальному висновку щодо колишнього керівника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта Юлію Тимошенко назвали екс-президентом України.

Цю помилку помітив журналіст Крістофер Міллер. У своєму Twitter він виклав скрін документа, в якому зазначено, що "Юлія Тимошенко була Президентом України до Януковича".

Федеральна спеціальна рада США висунула обвинувачення щодо колишнього керівника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

Як вказано в обвинувальному висновку, він та його колишній бізнес-партнер Рік Гейтс отримали десятки мільйонів доларів доходу від роботи з українським політичним партіям і лідерами.Щоб приховати зароблені в Україні гроші (з 2006 до 2016 рр.) від влади США, вони відмивали гроші через іноземні компанії.

Сам Манафорт тривалий час обслуговував Кремль, Віктора Януковича, Партію регіонів та Опозиційний блок. За даними деяких американських ЗМІ, загалом від цих замовників політтехнолог міг отримати $80-100 млн винагороди. З команди Трампа його звільнили після того, як НАБУ озвучило наявний на нього компромат.

Трамп каже, що оборудки Манафорта були ще до їхньої співпраці

Злочини, в яких підозрюють політтехнолога Пола Манафорта, могли мати місце ще до передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

Про це чинний президент Сполучених Штатів повідомив у Twitter.

"Вибачте, але це було кілька років тому, перш ніж Манафорт став частиною кампанії Трампа", - наголосив Трамп.

Окрім того, він говорить про те, що у діях Манафорта нібито не було змови проти США на користь Росії:

"Тут немає жодної змови!".

Також він задається питанням, чому в такому випадку не розглядається діяльність Гілларі Клінтон та Демократичної партії.

Манафорту висунули звинувачення за 12 пунктами. Відмивав зароблені в Україні гроші

Федеральна спеціальна рада США висунула обвинувачення щодо колишнього керівника кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта

Про це повідомляє Еспресо.TV.

В обвинувальному висновку міститься 12 пунктів, зокрема:

  • змова проти Сполучених Штатів;
  • змова з метою відмивання грошей;
  • робота незареєстрованим агентом, будучи громадянином іноземної держави;
  • помилкові заяви щодо реєстрації іноземних агентів та такі заяви, що вводять в оману;
  • інші заяви, що вводять в оману;
  • сім фактів відмови в наданні звітів про іноземні банки і фінансові рахунки.

Як вказано в обвинувальному висновку, Манафорт та його колишній бізнес-партнер Рік Гейтс отримали десятки мільйонів доларів доходу від роботи з українським політичним партіям і лідерами. Щоб приховати зароблені в Україні гроші (з 2006 до 2016 рр.) від влади США, вони відмивали гроші через іноземні компанії.

Таким чином, вони приховували свою роботу агентами українських політичних партій і свої доходи.

За інформацією ФБР, вони будуть відправлені в суд федерального округу.

Манафорт здався ФБ

Схожі новини