Передплата 2024 ВЗ

Обама і Меркель обговорили збереження санкцій проти Росії

  • 18.11.2016, 10:48
  • 1 670

"Ми продовжуємо бути поруч з народом України та підтримувати основний принцип, що держави мають право визначати свою власну долю", - сказав Обама.

Президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили питання збереження санкцій проти РФ до повного виконання нею Мінських угод. Про це Обама заявив 17 листопада на спільній прес-конференції в Берліні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає прес-служба Білого Дому.

"Я подякував Ангелі (Меркель - Ред.) за її лідерство разом з президентом (Франції - Ред.) Олландом в роботі з врегулювання конфлікту в Україні. Ми продовжуємо бути поруч з народом України та підтримувати основний принцип, що держави мають право визначати свою власну долю. І ми обговорювали важливість збереження санкцій, поки Росія повністю не виконає Мінські угоди", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама сподівається, що новообраний президент США Дональд Трамп протистоятиме Росії у випадках, коли вона буде відхилятися від цінностей США та міжнародних норм. За словами Обами, прикладами таких відхилень РФ від міжнародних норм є конфлікти в Україні та Сирії.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини