Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обама: "Поведінка Росії підриває усі міжнародні норми і правила"

  • 19.10.2016, 11:19
  • 1 798

Президент США переконаний, що санкції проти Росії мають діяти до повного виконання мінських угод.

Європейські санкції проти Російської Федерації мають зберігатися до виконання Мінських угод. Про це заявив президент США Барак Обама у Вашингтоні під час спільної прес-конференції з італійським прем'єром Маттео Ренці.

"Ми обговорювали і ділилися нашою стурбованістю щодо ситуації в Україні. Говорили про важливість збереження санкцій проти Росії, включно із санкціями від ЄС - до того часу, доки Росія і Україна одночасно не виконають зобов’язання відповідно до Мінських угод. Ми налаштовані дипломатично працювати з "нормандською групою" для того, щоб цієї мети досягти", - заявив президент США.

"Ми вважаємо, що Росія є великою, важливою країною з військовим потенціалом, який поступається лише нашому. Вона повинна бути учасником всіх рішень на світовій арені, а не частиною проблеми. Проте поведінка Росії підриває усі міжнародні норми і міжнародні правила. І будь-хто, хто увійде в Білий дім має відчувати те саме. Бо міжнародні норми - це ті цінності, за які ми боремося і які ми захищаємо", - заявив президент США.

Джерело: 5 канал

Схожі новини