Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Посол США на тлі офшорного скандалу закликав Україну чесно проводити реформи

  • 06.04.2016, 10:22
  • 2 009

На думку Пайєтта, це призведе до успіху в довгостроковій перспективі.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт закликав Україну чесно проводити реформи заради успіху країни в довгостроковій перспективі. Про це він написав 6 квітня у Twitter, прикріпивши до повідомлення гіперпосилання на матеріал, в якому від імені Білого дому сказано, що США продовжать підтримку президента і уряду України, незважаючи на публікацію «панамського архіву».

«Ми будемо закликати Україну проводити реформи чесно, щоб гарантувати успіх в довгостроковій перспективі», — написав дипломат.

Нагадаємо, йдеться про розслідування у рамках проекту Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ) та Центру з досліджень корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Уряд Панами заявив про готовність сприяти у перевірці документів, які стосуються офшорних фірм. Панамська компанія Mossack Fonseca, чиї документи опублікували журналісти, назвала публікацію злочином.

У розслідуванні з-поміж іншого йдеться про те, що президент України Петро Порошенко в декларації про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік не вказав інформацію про створення компанії на Британських Віргінських Островах.

За словами авторів розслідування, над проектом працювало 76 журналістів, які обробили 11 млн документів і виявили велику кількість державних діячів, які тримають свої гроші на офшорних рахунках. Серед них також колишні та нинішні голови низки держав.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини