Передплата 2024 «Добрий господар»

США пропонують країнам G7 план допомоги Україні на 50 млрд доларів за рахунок рф, — ЗМІ

  • 04.05.2024, 15:50
  • 461

США пропонують країнами G7 надати Україні допомогу на 50 мільярдів доларів. План передбачає використання російських заморожених активів

Фото ілюстративне із сайту Цензор.НЕТ
Фото ілюстративне із сайту Цензор.НЕТ

Відповідно до плану Білого дому, значна частина витрат буде погашена за рахунок надприбутків від російських активів, які були заморожені - і на які нараховуються відсотки — переважно в Європі.

За словами джерел, цей план обговорюють між країнами Великої сімки, а США наполягають на досягненні угоди під час зустрічі лідерів G-7 в Італії в червні цього року.

Відомо, що цей крок створить новий тиск на Європейський Союз, щоб той відмовився від своїх заперечень щодо використання знерухомлених російських активів.

Коментуючи пропозицію, згідно з якою США або частина країн G-7 виділяють кошти для допомоги Україні, які ЄС мав би погасити за допомогою заморожених російських активів, міністр фінансів США Джанет Єллен сказала, що «це те, що ми обговорюємо». «В ідеалі ми хотіли б, щоб у цьому брала участь уся G-7, а не тільки, щоб Сполучені Штати робили це поодинці», — пояснила вона.

Нагадаємо, наприкінці квітня джерела писали, що Україні може не вистачити допомоги від США, однак конфіскація російських активів дасть можливість продовжувати війну принаймні до 2028 року.

Схожі новини