Передплата 2024 «Добра кухня»

Тайвань сколихнув потужний землетрус

  • 06.02.2016, 09:16
  • 3 073

Потужний землетрус магнітудою 6,4 стався на півдні Тайваню рано вранці в суботу.

Про це повідомляє Геологічна служба США, передає Російська служба ВВС.

В одному з великих міст Тайваню - Тайнані, де проживає близько 2 мільйонів осіб, обвалилося кілька будинків, повідомляють місцеві ЗМІ.

Як повідомляє агентство Reuters, внаслідок землетрусу впав 17-поверховий житловий будинок, де більше 100 чоловік опинилося під завалами.

За інформацією видання, загинуло вже щонайменше 12 людей, ще багато вважаються зниклими безвісти.

Більшість загиблих знайдено під рештками 17-поверхового будинку міста Тайнань. Щодо його конструкції вже ставиться багато запитань. Адже поверхи будівлі, відомої як Будинок Золотого Дракона Вей-гуан, після поштовху силою 6,4 бали склалися, немов коржики.

Загалом були госпіталізовані понад 380 осіб, яких рятувальники витягли з-під уламків зруйнованих будівель.

У регіоні зафіксовано до десятка повторних підземних поштовхів магнітудою від 3,8 до 4,9. Через стихійне лихо перервано рух швидкісних поїздів.

"Я дивився телевізор і все затрусилося, я почув "бум". Відкрив металеві двері і побачив, як будівлі навпроти падають", - сказав 71-річний Чанг, мешканець будинку по-сусідству.

Рятувальникам вдалося витягти 30 людей з-під уламків іншого, семиповерхового, будинку в Тайнані, передає France-Presse.

Епіцентр землетрусу знаходився в 27 милях (43 км) на північний схід від Тайнань, на глибині 23 км (14 миль).

Коливання ґрунту також відчувалися в містах Гаосюн і Цзяї.

МЗС: «Громадяни України в результаті землетрусу в Тайвані не постраждали»

Громадяни України в результаті землетрусу в Тайвані не постраждали, за попередніми даними. Про це повідомляє "УНН" з посиланням на представника Департаменту консульської служби з надзвичайних ситуацій Міністерства закордонних справ Євгена Ігнатовського.

"Відразу ж після землетрусу відправили реагування нашому посольству в Китаї, яке відповідає і за Тайвань. Ніяких звернень від громадян України або від їх рідних на гарячу лінію туди або МЗС не надходило, - додав він. - В Тайвані немає жодної української дипломатичної або консульської установи. Це дещо збільшує час, необхідний для перевірки інформації. Наскільки мені відомо, землетрусом не пошкодило комунікації. Можливо в деяких районах зв'язку і немає. Але з Тайванем його вдається підтримувати".

Потужний землетрус магнітудою 6,4 стався на півдні Тайваню. В одному з великих міст - Тайнані, де проживає близько 2 мільйонів осіб, обвалилося кілька будинків, повідомляють місцеві ЗМІ. Більше 100 чоловік опинилося під завалами.

Схожі новини