Передплата 2024 ВЗ

Затриманих під ВР випускають з відділків поліції

  • 03.03.2018, 15:57
  • 1 882

131 затриманого під час штурму наметового містечка учасника руху "Визволення" випускають із Печерського та Шевченківського райвідділків поліції Києва.

Про це повідомляє прес-служба руху.

Там також заявили, що під час штурму найбільше постраждали жінки та пенсіонери, які прийшли підтримати протестувальників.

Разом з тим, нардеп Семен Семенченко також заявив, що з Шевченківського і Печерського відділень поліції випускають усіх затриманих

За інформацією Семенченка, ці люди перебувають у статусі свідків.

У коментарях до свого посту він також ствердно відповів на питання, чи буде подано заяви в прокуратуру про побиття людей та свавілля поліції.

Як повідомлялося, раніше рух "Визволення" заявив, що після штурму наметового містечка в суботу зранку 11 його участників доправили до лікарень, одного з них оперують.

Вранці 3 березня біля наметового містечка під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками.

У поліції заявили, що на території табору проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках 2 кримінальних проваджень - одне з них відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), інше – по подіях 27 лютого біля ВР.

Представники поліції демонтували намети біля Верховної Ради.

"До відділків поліції доставлено понад 100 сіб, які чинили спротив співробітниками поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст.345 КК -"Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", - зазначили у поліції.

За даними правоохоронців, під час проведення слідчих дій біля ВР у наметовому містечку було вилучено 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" та 5 димових мін.

Після знесення наметів під Радою 11 протестувальників доправили до лікарні

Одного з них оперують.

Після знесення поліцією наметового містечка під Верховною Радою 11 протестувальників доправили до лікарень.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці руху «Визволення» у Facebook.

«У всіх виявлено травми голови, численні переломи рук та ніг. А у одного, окрім переломів та забоїв, діагностовано внутрішній крововилив», — повідомили в організації.

Як зазначається, у міській клінічній лікарні Києва №17 (провул. Лабораторний, 20) зараз знаходяться вісім активістів руху. Серед них четверо — учасників бойових дій на Донбасі: Юрій Дикий (позивний «Дикий»), Юрій Маркевич (позивний «Мазур»), Віталій Заверуха (позивний «Медляк»), Євген Русин (позивний «Мародер»), Іван Українець, Володимир Николаєць, Павло Реутов та Олег Покляцький.

Також повідомляють, що активіста Ореста Слободяна (позивний «Орест») лікарі забрали для операції в Олександрівську клінічну лікарню.

Нагадаємо, в суботу вранці, 3 березня, у Києві правоохоронці знесли наметове містечко під Верховною Радою. За даними поліції, під час знесення постраждали щонайменше 10 осіб, серед яких четверо - це працівники поліції. Ще понад 100 осіб затримали правоохоронці.

У наметовому містечку під Радою знайшли гранати та коктейлі Молотова

В ході проведення слідчих дій в наметовому містечку були знайдені предмети, схожі на бойові гранати.

Про це написав директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що дії, здійснювані поліцією, відповідають постанові суду, і опублікував фото, що підтверджують наявність у мітингувальників вибухонебезпечних предметів.

У свою чергу, начальник поліції Києва Андрій Крищенко, як пише "112.ua" , додав, що, крім гранат, в наметовому містечку також вилучили запальні суміші і заточені кілки.

"Триває огляд, вилучено кілька предметів, візуально схожих на гранати. Знайдено заготовлені коктейлі (Молотова. - Ред.) І заточені палиці", - розповів він.

Дану інформацію також підтвердив радник глави МВС Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook. Однак, за його словами, знайдених предметів, що схожі на гранати, вже не два, а десять.

"Під час огляду вже знайдено понад 10 предметів схожих на бойові гранати Ф-1 і РГД-5, пляшки із запалювальною сумішшю, металеві палиці (ймовірно для нападу на поліцейських), ножі та інше", - написав він.

"Під Радою затримали 50 мітингувальників", - Андрій Крищенко

Правоохоронці затримали 50 учасників сутичок під Верховною Радою.

Про це повідомив начальник ГУ поліції Києва Андрій Крищенко в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Затримано на теперішній час 50 осіб і доставлено. Зараз з ними працюють слідчі”, - сказав Крищенко.

За його словами, у наметовому містечку нині продовжується огляд, там вилучено предмети схожі візуально на гранати, заготовлені пляшки із коктейлями. “Ми їх вилучаємо. Слідчі зараз оглядають повністю місце подій”, - додав Крищенко.

У Києві під Верховною Радою вранці 3 березня правоохоронці знесли наметове містечко, постраждали кілька протестувальників.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція отримала рішення суду із дозволом на проведення слідчих дій під Радою.

«Під Радою були проведені оперативно-слідчі дії. Поліція мала рішення суду на обшук наметів. Мешканців містечка попередили», - сказав він.

Наразі довкола знесеного наметового містечка перебувають силовики. Територія оточена червоною стрічкою.

Пожежники та поліція продовжують розбирати наметове містечко та гасити покришки і намети.

Під Радою зносять наметове містечко, є постраждалі

У Києві під Верховною Радою правоохоронці зносять наметове містечко, постраждали кілька протестувальників.

Про це повідомляє "Громадське".

За його інформацією, поліція затримала близько 30-40 людей. Правоохоронці попередили, що перебувати на території наметового містечка небезпечно.

Під час зносу наметового містечка під Радою постраждали кілька протестувальників. Двох доправили до лікарні.
Крім того, під час знесення постраждали троє співробітників поліції.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція отримала рішення суду із дозволом на проведення слідчих дій під Радою.
«Під Радою було проведено оперативно-слідчі дії. Поліція мала рішення суду на обшук наметів. Мешканців містечка попередили», - сказав він.
Наразі довкола знесеного наметового містечка під Радою перебувають силовики. Територія оточена червоною стрічкою.

Як повідомив у Фейсбуці речник МВС України Артем Шевченко, на вулиці Грушевського поліція знайшла небезпечні предмети.
"Під час проведення слідчих дій, відповідно до ухвал суду, на вулиці Грушевського слідчо-оперативна група знайшла два предмети, схожі на гранати", - написав він.
Як повідомлялося, 1 березня Рада в першому читанні підтримала президентський законопроект про антикорупційний суд. Це було основною вимогою учасників протесту під стінами Верховної Ради.

27 лютого під будівлею Верховної Ради між учасниками акції, які виступали за антикорупційний суд, та правоохоронцями сталися сутички. Правоохоронці заявили, що 14 співробітників поліції постраждали.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня, під час акції на підтримку «Великої політичної реформи».

Схожі новини