Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Путіна розкрили деталі його розмови з Порошенком

  • 14.02.2018, 12:12
  • 1 601

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з лідером РФ Володимиром Путіним, головними темами якої стали аварія літака АН-148 під Москвою і обмін полоненими.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає РІА Новини.

За його словами, Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку з катастрофою Ан-148.

"Він говорив про готовність взаємодіяти по лінії заводу виробника, з'ясування причин авіакатастрофи", - зазначив Пєсков.
Головною темою переговорів став процес обміну полоненими, які були схоплені в ході бойових дій на Донбасі.

"Згадувалася тема необхідності продовження розпочатого до Нового року процесу обміну утримуваними особами. Дійсно, президенти більш детально зупинилися на цій темі", - уточнив прес-секретар.

Порошенко провів телефонну розмову з Путіним

У вівторок, 12 лютого, відбулася телефонна розмова між президентами України і Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним.

Про це передає ZN.UA.

За даними джерела видання, розмова відбулася за ініціативою української сторони. Приводом для неї стала третя річниця укладення других Мінських домовленостей.

Як передає видання, факт розмови підтвердили у прес-службі Адміністрації президента України.

"Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників, зокрема обміну полонених прикордонників і звільнення українських військових на окупованих територіях. Також було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка запланована на 16 лютого в Мюнхені", - повідомили в АП.

Відзначається також, що телефонна розмова відбулася "в координації з європейськими партнерами по Нормандскму формату і американськими союзниками".

Офіційно остання особиста зустріч президентів України і Росії відбулася 20 жовтня 2016 року в Берліні, коли засідала "нормандська четвірка".

Нормандський формат - дипломатична група високопоставлених представників чотирьох країн (України, Німеччини, Франції та Росії) щодо врегулювання ситуації на сході України і реалізації Мінських угод.

Схожі новини