Передплата 2024 «Добра кухня»

Спочатку хай визнає Росію агресоркою

Чи заспіває Ірина Білик під склепінням Львівської опери?

На 6 березня у Львівській опері заплановано концерт співачки Ірини Білик “Без гриму. Найкраще. Про кохання”. Загалом зі своїм гастрольним туром, що стартував 1 лютого, артистка об’їде 33 міста України. У концертній програмі також візьме участь дружина футболіста донецького “Шахтаря” Ольга Ракицька. Та чи всюди на неї чекають із розпростертими обіймами?

Адже ніхто не забув, як у червні минулого року “примадонну” української естради зі скандалом зустріла патріотично налаштована Одеса. Перед концертом її попереджали, що не дадуть їй виступити на відкритті ресторану, однак Білик зігнорувала цю заборону і приїхала у Південну Пальміру.

А все через те, що у травні 2017 року Ірина Білик разом з Ані Лорак, Вєрою Брежнєвою та Таїсією Повалій була присутня на офіційних заходах у Кремлівському палаці.

От і цього року задовго до виступу Білик у Львівській опері активісти пообіцяли, що не допустять її концерту, оскільки вона — частий гість у Білокам’яній. На окупований Крим артистка їздила не через територію України, а порушуючи закони України. “Минулого року вона взяла участь у публічному заході, це були ювілейний концерт і вечірка Кіркорова. А концерт відбувався у Кремлівському палаці, де фактично приймаються рішення про війну. У заході також брали участь офіційні особи російської влади. Там був представник Путіна. Для нас це не припустимо. Нехай вона вибирає. Або вона їздить у Москву на різні ювілейчики, або залишається українською співачкою. Тому її виступи у Львові є неможливими”.

Активісти надіслали листа керівництву театру опери та балету, у якому має відбутися концерт 6 березня. У листі, зокрема, йдеться “Сьогодні Україна вперше за багато століть своєї історії отримала реальний шанс відстояти свою незалежність у війні проти споконвічного агресора – Московії. Ми ведемо війну не лише за територію, а й за свідомість наших людей“. Ірині Білик активісти пропонують публічно заявити, що Росія — це країна-агресор, а Крим і Донбас — Україна.

Продюсер співачки пообіцяв найближчим часом дати офіційну відповідь на таку заяву активістів.

Прокоментувати ситуацію журналіст “ВЗ” попросила керівника “Економічного бойкотного руху” у Львові Олега Радика.

- Ми надрукували на “Форпорті” офіційного листа від громадських організацій. Вимоги у нас чіткі, які ми ставимо до будь-якого бізнесу, який приходить до Львова: визнай, що Росія — агресор, а Крим і Донбас — Україна. Не розумію, чому бізнес співачки має відрізнятися від бізнесу, скажімо, якогось банку. Це нормальні вимоги до громадянина України, якщо він себе таким вважає. Сьогодні-завтра нам мають дати відповідь. Організатори, як завжди ввели в оману продюсера Ірини Білик, мовляв, у Львові все вже організовано і домовлено. Але у Львові нічого не домовишся, якщо порушуєш закон. Ірина Білик розповідає, що у неї чоловік “рускій”, але ми сказали її продюсеру, що тут у декого чоловіків вже взагалі нема, а переживати за її секс в Росії нікому не цікаво!

- Якщо Ірина Білик офіційно назве Росію агресором, значить, блокування не буде?

- Тоді не буде підстав вважати, що концерт не має відбутися. Буде так, як було з Бабкіним. Хочу наголосити, що у нас є комісія у міській раді, яка мала би виконувати ухвалу про гастролі, однак та комісія, на жаль, не приймає жодних рішень, лише самоусувається.

Сама Ірина Білик відхрещується від виступів у Росії. Каже, що справді їздить іноді до Москви, але тільки тому, що там живе її теперішній чоловік Аслан - батько молодшого сина. Але не виступає на російських сценах.

Проте українські зірки знову засвітилися на концерті в Росії. Цього разу Ані Лорак, Лобода, Alekseev, Макс Барських і Вєра Брежнєва виступили на концерті на честь Дня закоханих на стадіоні “Олімпійський”.

А тим часом...

Кабмін готує законопроект, який регулюватиме гастрольну діяльність українців в Росії. Згідно, з підготовленим документом, українські музиканти, які планують турне в РФ, змушені будуть за десять днів перед поїздкою повідомити про свої плани в СБУ. Перед піснями, які звучатимуть в українському радіоефірі, повідомлятимуть, що артист у даний момент виступає в країні-агресора.

Окрім цього, артист за виступ у Росії повинен буде сплатити 20 відсотків від заробітку. Ці кошти буде використано на підтримку української армії. Якщо українські музиканти ігноруватимуть нові правила, їм загрожує штраф 370 тисяч гривень.

Схожі новини