Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Михеїл Саакашвілі заявив, що хоче повернутися в Україну

  • 13.02.2018, 18:30
  • 2 598

Колишній губернатор Одеської області Михеїл Саакашвілі заявив, що хоче повернутися в Україну і не проситиме політичного притулку в Польщі.

Про це він сказав на прес-конференції у Варшаві, після реадмісії в Польщу в понеділок 12 лютого.

Як інформує «Польське радіо», колишній президент Грузії сказав, що рішення Києва було незаконним і викликано тим, що голова української держави Петро Порошенко його боїться. Крім того, політик додав, що не буде просити політичного притулку в Польщі.

«Дорогі українці, вами керують патологічні брехуни. Люди, які так брешуть, не заслуговують бути управлінцями великої країни. Прибравши мене з країни, Порошенко розраховує, що він позбувся того політичного опонента, якого він найбільше боїться», – сказав екс-президент Грузії.

У той же час Михеїл Саакашвілі оголосив, що буде боротися за повернення в Україну, і хоче «скрутити шию олігархату», який, на його думку, править в країні. Він також висловив надію, що нинішня влада буде усунена в результаті масових протестів.

При цьому він запевнив, що кордон проривати більше не буде.

«Наступного разу це буде з одного з європейських міст звичайним рейсом... Я спокійно прилечу в «Бориспіль», мене спокійно зустрінуть люди. І це буде найближчим часом», – упевнений політик.

«Спроба позбутися від мене як від українського політика - приречена. Я був, я залишаюся українським політиком, так само, як і є грузином, природно. Але я буду відновлювати своє українське громадянство», – заявив він.

Як Саакашвілі провів першу ніч після видворення з України

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якого напередодні видворили з України, минулу ніч провів у готелі у столиці Польщі Варшаві під охороною, яку йому надала польська влада.

Про це повідомляє ТСН.

За інформацією ЗМІ, готель, в якому перебуває Саакашвілі, - під захистом. Невідомо ані який готель, ані де він розташований.

Сам політик також не розголошує своє місце перебування.. Водночас дякує польській стороні за гостинність.

Про свої плани він обіцяє розказати за кілька годин на прес-конференції. Коли відбудеться зустріч із пресою - повідомлять згодом.

Нагадаємо, 12 лютого Міхеіла Саакашвілі затримали працівники Держприкордонслужби в ресторані Сулугуні в Музейному провулку в Києві. Через кілька годин його видворили з України в Польщу.

У 2017 році Саакашвілі позбавили громадянства України. За офіційною версією, він порушив закон України під час оформлення українського громадянства, вказавши в заяві недостовірну інформацію.

Саакашвілі намагався через Державну міграційну службу отримати статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту, проте йому було відмовлено. Він програв усі апеляції на рішення ДМС.

Саакашвілі попросив допомоги у Меркель та ЄС і обіцяє вернутися в Україну

Екс-голова Одеської області, лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі просить підтримки у Євросоюзу та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Про це він заявив газеті Bild, передає DW.

"У кафе в Києві на мене напали чоловіки в масках, вони викрали мене, погрожували мені і вивезли мене на приватному літаку до Польщі. За цією акцією стоїть корумпований український президент Петро Порошенко", - заявив Саакашвілі.

Він заявив, що якщо ЄС та Ангела Меркель зокрема нічого не зроблять, то Україна прийде до краху.

Також він додав, що повернеться до України законним способом і нібито вже "оголошені масові демонстрації".

Саакашвілі у Варшаві дав коментар про свої подальші кроки

У попередній заяві про своє видворення з України за процедурою реадмісії лідер Руху нових сил Міхеіл Саакашвілі розповів про плани на майбутнє.

В аеропорту Варшави Саакашвілі зустрічала депутат польського Сейму Малгожата Госевська.

У коментарі польському журналісту Патріку Михальському, який зловив політика по прибуттю до Польщі увечері 12 лютого, він сказав: "Люблю Польщу, але моя боротьба в Україні та Грузії. Ми продовжимо боротьбу", - зазначив він, пообіцявши офіційну заяву вже наступного дня.

Водночас дії українських прикордонників, після рішення апеляційного суду виконали припис Державної міграційної служби України та видворили Саакашвілі до країни прибуття, він називає викраденням, вважаючи це незаконним кроком.

Про плани продовжити боротьбу заявили і в Рухові нових сил. Надвечір понеділка під Адміністрацією президента в Києві триває акція протесту його прихильників. Поліція затримала одного з активістів після сутички.

Саакашвілі депортували до Польщі чартером компанії Порошенка

Народний депутат від фракції Батьківщина Ігор Луценко заявив, що екс-президента Грузії, колишнього очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі депортували до Польщі літаком компанії, яка належить президенту України Петру Порошенку.

За його словами, Саакашвілі був вивезений чартерним рейсом, який виконав літак Beechcraft Premier I з бортовим номером UR-USA.

"Власником цього літака є офшорна компанія з Панами Sky Center Holding Corp., яка належить Петру Олексійовичу Порошенку", - додав нардеп.

Нагадаємо, що 12 лютого Міхеіла Саакашвілі затримали співробітники Держприкордонслужби в ресторані Сулугуні в Музейному провулку в Києві. Через кілька годин його видворили з України в Польщу.

"Саакашвілі повернули в Польщу ", - Держприкордонслужба

Лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі повернули до Польщі.

Про це повідомив речник Держприкордонслужбі України Олег Слободян.

За його словами, правоохоронці "довели до Міхеіла Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування".

"Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі із оточення Михаїла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися та застосували силову підтримку", — цитує Слободяна Громадське.

За даними ТСН, літак з Саакашвілі вилетів до Польщі близько 16:00 за київським часом.

"Це не депортація, а реадмісія - повернення нелегала в країну, звідки він нелегально прибув", - сказало джерело.

Радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков написав пост такого змісту: "Полетів".

Схожі новини