Передплата 2024 «Добрий господар»

Дружина загиблого в аварії з Найдою зробила першу заяву: "Помру, але доб'юся правди!"

  • 15.11.2017, 17:09
  • 5 821

Люди зі зв'язками і грошима, винні в смертельних аваріях, часто залишаються безкарними, проте "зам'яти" справу про ДТП із заступником начальника сервісного центру МВС Володимиром Найдою не вдасться.

Про це "Обозревателю" заявила Надія Маковська, дружина загиблого 13 листопада в аварії Миколи Маковського.

Нині жінка готується до похорону чоловіка. Вона розповіла, що в той фатальний день чоловік разом з її троюрідним братом їхав із роботи на дачу. Незабаром їй зателефонували і повідомили, що Микола загинув в аварії.

З моменту ДТП ні сам винуватець події, ні хтось із його родичів або високопоставлених чиновників МВС із Надією не зв'язувався.

"З нами спілкувався тільки слідчий. Він сказав, що цю справу вони не залишать і повинні навести порядок. Це його слова", - повідомила дружина загиблого.

Жінка запевнила, що не дозволить зам'яти справу з аварією.

"Я буду домагатися правди. Якщо все замнеться, то візьму плакат і сяду перед міністерством (МВС. - Авт.): або в результаті помру, або доб'юся правди. Адже скільки було випадків, коли винних відпускають. Їх навіть штрафи не беруть. Ну чому люди, у яких багато грошей, залишаються безкарними? Тут повинна вся країна кричати! Скільки можна?" - не стримує емоцій Надія Кузьмівна.

Похорон Миколи Маковського запланований на четвер, 16 листопада. За словами дружини, чоловік заповідав, щоб його поховали в селі Іванківського району, де він жив. У чоловіка залишилися син із дочкою і 6-річний онук.

Винуватець смертельного ДТП у Києві відмовляється давати свідчення

Підозрюваний у смертельній ДТП у Києві Володимир Найда наразі відмовляється давати свідчення.

Про це заявив керівник київської поліції Андрій Крищенко, передає Еспресо.TV.

"Допитують свідків, один із потерпілих у неконтактному стані. Затриманий відмовляється надавати свідчення, посилаючись на стан здоров'я - його також було доставлено до лікарняного закладу", - сказав Крищенко.

Поліцейський зазначив, що результати аналізів Найди на вміст алкоголю в крові будуть готові за кілька днів.

Працівник МВС одразу після аварії прикинувся, що не має до неї відношення

Підозрюваний у смертельній ДТП в Києві Володимир Найда одразу після аварії намагався покинути місце події, стверджуючи, що не має відношення до ДТП.

Про це на брифінгу розповів начальник Нацполіції Києва Андрій Крищенко, передає Еспресо.TV.

Незважаючи на те, що Найда переконував, що ніби не причетний до аварії, патрульні його затримали через сліди травмування.

"Спочатку підозрюваний намагався піти з місця ДТП. На питання патрульних він почав відповідати, що не має відношення до аварії. Але патрульні його затримали, тому що на ньому були сліди легкого травмування. Йому одягнули кайданки. Потім з'ясувалося, що цей чоловік перебував за кермом автомобіля і є безпосередньо винуватцем аварії", - зазначив Крищенко.

За свідченням патрульних, Найда візуально був у стані алкогольного сп'яніння.

Також Крищенко повідомив, що підозрюваний був за кермом автомобіля Mazda, який належить його батькам.

Чиновнику МВС оголосили підозру за смертельне ДТП у Києві

Працівнику сервісного центру Міністерства внутрішніх справ Володимиру Найді, який за кермом "Мазди" спричинив аварію на вулиці Стеценка у Києві 13 листопада, оголошено про підозру.

"Повідомлено про підозру 35-річному винуватцю дорожньо-транспортної пригоди, що сталася на вул. Стеценка, внаслідок якої загинула одна людина", — повідомляє прокуратура Києва, яка погодила це.

Встановлено, що близько 16:50 у понеділок 35-річний провідний спеціаліст — адміністратор в регіональному сервісному центрі МВС, кермуючи автомобілем "Мазда-7", не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілями "Міцубісі" й "Нісан".

У результаті ДТП на Стеценка пасажир автомобіля "Міцубісі" загинув на місці пригоди від отриманих ушкоджень, а 62-річного водія іномарки доставили до лікарні №17 для надання допомоги.

За попередньою інформацію, водій "Мазда-7" на момент вчинення ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Його затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Тепер водію "Мазди" повідомили про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження).

Прокуратурою Києва підготувала клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

У Києві чиновник МВС спровокував смертельну ДТП

За словами свідків, чиновник був напідпитку.

У понеділок ввечері, 13 листопада, в Києві в результаті ДТП за участю начальника столичного сервісного центру МВС, загинула одна особа, ще одна постраждала. Як повідомляє спільнота dtp.kiev.ua в Facebook, на вулиці Стеценка зіткнулися лоб у лоб Mitsubishi і Mazda, зачепивши ще щонайменше один автомобіль, передає Захід.нет.

Як повідомляється, за кермом Mazda перебував начальник територіального сервісного центру МВС України (раніше МРЕВ) Найда Володимир Володимирович. Очевидці ДТП повідомили, що він був в стані алкогольного сп'яніння.

Один з учасників ДТП Айдер Халілов зазначив, що водій Mazda виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з Mitsubishi. А потім Mitsubishi відкинуло на його Nissan.

У поліції підтвердили факт ДТП. Причини аварії з'ясовуються.

«Попередньо встановлено, що водій Mazda не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілями «Mitsubishi та Nissan. У результаті аварії пасажир Mitsubishi отримав смертельні травми, а водій - із тілесними ушкодженнями госпіталізований у лікарню.

На місце ДТП прибули адвокати водія Mazda, тож чоловіка доставили до нарколога для встановлення стану сп‘яніння», — йдеться у повідомленні поліції на сторінці у Facebook.

Начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій підтвердив, що його підлеглий Володимир Найда спровокував смертельну ДТП у Києві.

За його словами, працівник сервісного центру 8043 в м.Києві Володимир Найда вилетів на своєму автомобілі на зустрічну смугу та зіткнувся з Mitsubishi Spacestar. В результаті загинув пасажир Mitsubishi.

«Зараз проводять медосвідчення Найди. Гарантую, що він понесе повну відповідальність за скоєний злочин», - написав чиновник на своїй сторінці в Facebook.

Схожі новини