Передплата 2024 «Добрий господар»

Охоронці депутата-«радикала» не церемонилися з учасником АТО...

Причиною побиття Володимира Луцика став загублений... французький бульдог.

У шести районах Львівщини найближчої неділі обиратимуть голів і депутатів восьми об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Чи не найдраматичнішими обіцяють бути перегони на Сколівщині, де у Славську ОТГ, окрім курортного селища, об’єдналися сім навколишніх населених пунктів. Минулої неділі на території цього виборчого округу, у селі Хащованя, стався інцидент із застосуванням фізичної сили. Одним із фігурантів “НП” став народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий. За інформацією “Високого Замку”, за тиждень до виборів парламентарій приїхав у Карпати, щоб підтримати одного із шести кандидатів у голови.

За “булаву” у Славську змагатимуться нинішній голова селищної ради Ігор Ферин, колишній війт села Волосянки, а нині заступник голови Сколівської райдержадміністрації Василь Білинець, за якого ратує “Самопоміч”. А ще — львівський підприємець, власник відпочинкового комплексу “Вежа Ведмежа” Володимир Бега, якого начебто підтримує відомий бізнесмен Віталій Антонов. Саме він має намір збудувати на Сколівщині “другий Буковель”. На посаду голови ОТГ претендують також керівник місцевого осередку громадської організації “Активний елемент” Олег Онац, підприємець Дмитро Вітвіцький, родич журналіста “1+1” Соломії Вітвіцької (він начебто через сімейні обставини знімається з виборів). Серед кандидатів є також колишній селищний голова Славського Михайло Кінаш, якого свого часу звинувачували у хабарництві, проти якого відкрито кримінальне провадження. Саме за останнього, за даними “Високого Замку”, і приїжджав агітувати нардеп Лозовий.

Член парламенту повідомив у соцмережах, що у селі Хащовані “провокатори від влади”, “лісова мафія” намагалися зірвати його зустріч з виборцями. Замовниками нападу на себе, що начебто стався біля відпочинкового комплексу “Берлога”, Лозовий назвав начальника держпідприємства “Славський лісгосп” Сергія Кокотця і “його ставленика” — “кандидата у голови Славської ОТГ від влади” Володимира Бегу. Нардеп викликав поліцію. Одним із “тітушок” політик назвав Володимира Луцика...

Кореспондент “ВЗ” поспілкувався з бізнесменом, кандидатом у голови ОТГ Володимиром Бегою. Звинувачення Лозового на свою адресу той відкинув. Сказав, що його і Сергія Кокотця на місці конфлікту “і близько не було”.

- Це все політичні вигадки, підтасування фактів, — прокоментував звинувачення наш співрозмовник.

Володимир Бега сказав, що не має часу судитися з народним депутатом за наклеп. Але юристи вивчать ці звинувачення, тоді, мовляв, і буде ухвалено рішення, як діяти.

Автор цих рядків мав також розмову з людиною, яку Лозовий назвав “тітушкою”. Йдеться про 37-річного жителя Волосянки, приватного підприємця Володимира Луцика, учасника АТО, бійця “Української добровольчої армії Дмитра Яроша”, удостоєного номерної медалі “За оборону Авдіївки”, якою його нагородила Донецька військово-цивільна адміністрація. Володимир прийшов у відпустку з фронту. Зараз госпіталізований у Сколівську райлікарню.

- Минулої неділі мій односелець Віктор розповів, що у нього викрали собаку, французького бульдога. Попросив, щоб допоміг відшукати його. Хтось вказав прикмети, за якими шукати пса. Знайшли ми його у селі Хащованя. Побачили там машину з київськими номерами. Запитали у її водія, чи не бачив нашого бульдога. Той відповів: він є у нас. Ще шестеро наших супутників підтвердили, що це — собака нашого друга. На цю розмову підійшов незнайомий чоловік і сказав, що без команди нічого нікому не віддасть. Потім прийшов ще один невідомий чоловік, невідома жінка. Ми стояли, торгувалися хвилин 15-20, просили віддати пса. Потім кажемо: “Покажіть нам свого начальника, який не дозволяє віддати нашого собаку”. Підійшли у Будинок культури, спокійно, щоб не зривати захід, який там відбувався, привіталися з людьми. Пояснили нардепу Лозовому ситуацію. На це він сказав, що собака — не годований, не у добрих руках, хворий, виснажений. А потім заявив: давайте проголосуємо, щоб віддати собаку у добрі руки, бо він, мовляв, не у добрих руках. Дав своїм людям команду принести пса. Побачивши його, власник підбіг до собаки, став обнімати. Я подумав, що все благополучно закінчилося. Але коли вже почали виходити з Будинку культури, люди Лозового почали мене штовхати. Як я зрозумів, не хотіли віддавати собаку. Один незнайомець вдарив мене у голову, потім — в обличчя. Посипалися удари у спину. Боковим поглядом я побачив, що один чоловік витягає з рукава предмет, схожий на ніж, починає ним махати і каже, що засуне мені його у спину. Чоловік поводився неадекватно. Жінки почали кричати, щоб викликати поліцію. Це трохи “пригальмувало” тих, що били мене. У той момент мені вдалося вийти з Будинку кульури...

- Я не знаю, за кого агітував Лозовий, — продовжує пан Володимир. — Мене не цікавить політика. Ніколи не бачив цих людей. Але впевнений, що їх не цікавить наш край, приїжджають сюди зібрати якісь свої дивіденди лише перед виборами... Я подав заяву у поліцію, розповів усе як було.

До слова, народний депутат Андрій Лозовий часто хизується своєю любов’ю до тварин. У його фотогалереї на Facebook за 2016 рік ми побачили світлину з таким же французьким бульдогом, якого підібрав на Сколівщині. Можливо, хотів узяти тамтешнього пса для своєї колекції?

Фото dyvys.info

Схожі новини