Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Бойовики на пункті пропуску викрали українця

  • 02.09.2017, 08:20
  • 2 934

Харківська правозахисна група повідомила, що на Луганщині на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» підтримувані Росією бойовики викрали чоловіка.

«Стало відомо, що на КПВВ «Станиця Луганська» викрали молодого хлопця. Пєтухов Микола, 1995 року народження, житель села Верхня Вільхова Станично-Луганського району підробляв вантажником на КПВВ «Станиця Луганська», — йдеться у повідомленні прес-служби групи в п’ятницю, 1 вересня.

За даними правозахисників, хлопець допомагав людям переносити сумки між КПВВ з української сторони до пункту пропуску бойовиків. 31 серпня близько полудня він пройшов КПВВ з боку України, а на боці бойовиків його зупинили озброєні люди, його відвели у невідомому напрямку і відтоді з ним немає ніякого зв’язку, повідомили правозахисники.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. Бойовики угруповання «ЛНР» не коментують це повідомлення.

У Харківській правозахисній групі також розповіли, що тиждень тому за таких обставин на цьому ж КПВВ з боку бойовиків був викрадений молодий хлопець, який також був вантажником. На цей момент родичі повідомили тільки його ім’я - Олексій. Через три дні труп молодої людини зі слідами насильницької смерті було знайдено біля одного з кафе в окупованому Луганську.

До слова, за останніми даними, у списках зниклих безвісти за час конфлікту на сході Україні є понад 400 людей.

Схожі новини