Передплата 2024 ВЗ

Сарган: "Мультик" тримав Миколаївщину в своїх руках

29 серпня під час спецоперації співробітники Генпрокуратури та СБУ затримали "фігуранта кримінальної хроніки на півдні України" Михайла Титова.

Про це пише 30 серпня у Facеbook прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Його прізвище - на українських і російських сайтах у переліках кримінальних авторитетів. Він - судимий за подвійне вбивство громадянин Михайло Титов, куди більше відомий миколаївцям як "Мультик" (до речі, на кримінальному жаргоні це невинне дитяче слівце означає галюциногенні наркотики, а не фільми Уолта Діснея)", — зазначила Сарган.

За її словами, "до вчора "Мультик" "тримав" Миколаївщину в своїх руках.

Речниця Генпрокуратури також поширила відео розмови Титова з лідером главою місцевої фракції "Опозиційного блоку" "для розуміння, як кримінальний авторитет може керувати політиком обласного рівня".

У записі присутня нецензурна лексика.

Луценко: "Ватажка ОЗУ Титова "Мультика" і чотирьох його спільників затримано в Миколаєві"

Генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив інформацію про затримання кримінального авторитета і його подільників у Миколаєві.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це Луценко написав у Фейсбуці.

Він зазначив: "В результаті спільної операції ГПУ з "К" СБУ в Миколаєві затримано 5 осіб, в тому числі - лідера стійкої злочинної організації Тітова, відомого в кримінальному середовищі як "Мультик".

"Ці особи підозрюються у створенні злочинної організації, яка впродовж 2008 - 2017 рр займалася погрозами вбивством, позбавленням волі людей, рекетом, рейдерством, автоугонами, привласненням майна та державних коштів", - підкреслив Луценко.

Генпрокурор продовжив: "При цьому члени ОЗУ встановили контроль за діяльністю політичних партій та вплив на ухвалення рішень посадовими особами органів державної влади і місцевого самоврядування, підтримували стійке ієрархічне об'єднання у місцях позбавлення волі Миколаївської області".

"Як я і обіцяв - на території Миколаївщини про мультик мають згадувати тільки діти перед сном", - резюмував Луценко.

У Миколаєві проводять 90 обшуків у депутатів і бізнесменів

"Опоблоківців" і місцевих авторитетів підозрюють у постачанні зброї і наркотиків із зони АТО.

Правоохоронці проводять масові обшуки в депутатів міської ради Миколаєва та відомих у місті підприємців.

Про це пише місцеве видання "Новости-N".

Зокрема, обшуки проходять у депутатів міської ради від партії "Опозиційний блок" Ігоря Дятлова, Ігоря Копійки, Андрія Яковлєва, Світлани Ласурії, підприємців Олексія Пелипаса і Владислава Чайки. Також йде обшук у Михайла Тітова, відомого під кличкою "Мультик", і на його фірмі "Техноконтракт".

Усього в Миколаєві одночасно проводять близько 90 обшуків, які санкціонував генеральний прокурор Юрій Луценко, пише видання.

Обшуки проводять співробітники військової прокуратури і працівники центрального апарату СБУ. Санкції на їх проведення видані Жовтневим районним судом Маріуполя за поданням слідчого прокуратури Миколаївської області.

Усіх, у кого проходять обшуки, підозрюють у "постачанні зброї і наркотиків із зони АТО" - саме таке формулювання містить постанова суду про проведення обшуку.

Джерело: Лівий берег

Схожі новини