Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сержант повернувся з-за кордону, щоб захищати рідну Україну...

А відставний полковник повторно прийшов в армію з бізнесу.

Дві сумні звістки прилетіли до Львова з Донбасу — загинули двоє наших земляків-військовослужбовців. Обох вирізняла виняткова любов до держави. Захищати її пішли добровільно, бо так підказувало патріотичне сумління.

На Личаківському цвинтарі 28 березня ховатимуть 42-річного сержанта 24-ї окремої механізованої бригади Володимира Павліва. Від осколкового поранення у голову він загинув минулої п’ятниці біля с. Новоолександрівки на Луганщині. Свого часу чоловік жив у Бельгії, Англії. А коли Україна опинилася у небезпеці, приїхав з-за кордону боронити її (як цей випадок нагадує історію загиблого воїна, оперного співака Василя Сліпака!). Спочатку служив у добровольчому батальйоні, а потім підписав контракт зі Збройними силами України. Військова спеціальність — гранатометник-кулеметник.

Інша важка втрата — 54-річний полковник Віктор Калитич. Разом із чотирма іншими офіцерами минулої неділі загинув у Краматорську на Донеччині - внаслідок аварії бойового гелікоптера. За попередніми даними, гвинтокрил зачепив лінію електропередач.

Полковник Калитич очолював службу ракетно-артилерійського забезпечення ЗСУ. На початку військової кар’єри, у часи СРСР, служив у Групі радянських військ у Німеччині, потім — на Далекому Сході, на Прикарпатті. З 2005 року звільнився у запас, займався бізнесом. Але знову пішов в армію, коли Росія розпочала збройну агресію проти України...

Схожі новини