Передплата 2024 ВЗ

Порошенко засудив дії Гончаренка біля посольства ФРН у Києві

  • 09.02.2017, 13:51
  • 2 994

Президент України прокоментував вчинок Олексія Гончаренка, який розмалював уламок Берлінської стіни поблизу посольства ФРН.

Про це під час виступу розповів Петро Порошенко, передає Еспресо.TV.

"Разом з тим є абсолютно неприйнятна поведінка народного депутата, це є його приватною позицією. Вона, як мені відомо, була засуджена фракцією і не відображає позицію політичної сили", - сказав він.

Луценко: "На Гончаренка завели справу за статтею "хуліганство"

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганських дій біля посольства Німеччини.

Про це написав генпрокурор Юрій Луценко у Фейсбуці.

"За фактом хуліганських дій біля посольства Німеччини прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). Органами столичної прокуратури буде забезпечено повне, об’єктивне та неупереджене розслідування даного факту", - написав він.

Клімкін прокоментував "емоції" Гончаренка біля посольства ФРН

«Реакція у багатьох випадках, як у випадку Олексія Гончаренка, була дуже емоційною, занадто емоційною».

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реакція народного депутата від БПП Олексія Гончаренка на висловлювання посла ФРН в Україні Ернста Райхеля про вибори на Донбасі була занадто емоційною.

Про це міністр заявив на брифінгу у четвер, повідомляє Укрінформ.

Напередодні цього Райхель заявив, що російські війська — не перешкода виборам на Донбасі. Згодом він пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі, коли припускав, що вибори в ОРДЛО можуть відбутися за умови присутності там російської армії.

«Уся ця ситуація жодним чином не вплине на українсько-німецькі відносини. Я працюю дуже тісно з усіма представниками ФРН, не тільки з тими, хто відповідає за зовнішню політику в Берліні, знаю їх позицію», - запевнив очільник МЗС Клімкін.

8 лютого офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер заявив, що німецька сторона дуже шкодує з приводу того, що сталося і сподівається, що таке не повториться.

У Берліні вважають таку реакцію депутата на висловлювання німецького посла в Україні неадекватною.

ФРН, нагадав Шефер, першою встановила 25 років тому дипломатичні відносини з Україною і всі ці роки була партнером, підтримувала українські реформи, демократію, і масштаб цієї підтримки, за словами дипломата, є «абсолютно безпрецедентним».

Народний депутат від БПП Олексій Гончаренко на знак протесту проти висловлювань посла Німеччини Ернста Райхеля про вибори на Донбасі написав на фрагменті Берлінської стіни, який знаходиться біля посольства Німеччини в Києві, червоною фарбою слово NEIN (ні).

У Раді вимагають виключити Гончаренка з ПАРЄ

Народні депутати пропонують виключити народного депутата від БПП Олексія Гончаренка з делегації у ПАРЄ.

Причиною є те, що нардеп розмалював фарбою уламок Берлінської стіни перед будівлею посольства Німеччини

Про це під час засідання Верховної Ради заявив народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що його фракція, а також інші народні депутати вимагають роз'яснень від БПП щодо "дипломатичної диверсії", яку вчора влаштував Гончаренко, нанісши фарбу на уламок стіни.

"Треба дати оцінку і ставити питання про відкликання Гончаренка з ПАРЄ, тому що ця "кремлівська консерва", на яку порушена справа Службою безпеки за сепаратизм, підриває національну безпеку України", - наголосив Мосійчук.

Гончаренко заявив, що Берлінський мур існує для нанесення графіті

Народний депутат від БПП Олексій Гончаренко вважає, що, обписавши меморіал Берлінського муру, зробив абсолютно правильно і це його особиста "нота протесту".

Про це він заявив в кулуарах парламенту, передає Еспресо.

"Це моя особиста нота протесту проти тих заяв, які виголошував німецький посол Райхель", - заявив Гончаренко.

За його словами, "берлінський мур для того й існує, щоб робити на ньому графіті".

"Ви можете поїхати до Берліну. Він весь розписаний з низу до верху. Це місце для політичного плакату", - заявив Гончаренко.

Нардеп вважає, що треба декомунізувати мислення людей, які вважають, що не можна "писати по стінам".

У Порошенка зіграли на руку Кремлю

Акція протесту заступника голови фракції БПП Олексія Гончаренка під будівлею посольства Німеччини вигідна лише російській стороні.

Про це сказав народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук під стінами парламенту, передає Gazeta.ua.

"Учора стався акт вандалізму під німецьким посольством, який вчинив заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" і член делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко. Ця кремлівська консерва давно відома", - наголосив Мосійчук.

За його словами, Радикальна партія буде вимагати відкликання Гончаренка зі складу делегації ПАРЄ.

"Ми вимагаємо відкликання Олексія Гончаренка з ПАРЄ. Тому що він - це друга Савченко. Його вчинок не просто ганебний, а на руку Кремлю. Він відштовхує від України Німеччину, яка утримує санкції проти країни-агресора. Це диверсія проти україно-німецьких стосунків", - підкреслив Мосійчук.

Нардеп розповіла, як Гончаренко своєю акцією підіграв Росії і Німеччині

«Вчинок народного депутата Олексія Гончаренка - це не піар».

Це спроба відвернути увагу від заяви посла Німеччини Ернста Райхеля про можливість проведення виборів із присутністю російських військ

Про це написала на сторінці у Facebook народний депутат Вікторія Пташник, передає Еспресо.

"Подивіться, що зараз друкують ЗМІ Німеччини. Вони не описують суті заяви посла й адекватну відповідь групи українських депутатів, вони обговорюють акт вандалізму", - зауважила Пташник.

За її словами, "фокус інший тепер".

"(Гончаренко, - ред.) підіграв Німеччині, а заодно і РФ", - наголосила нардеп.

"Народний фронт" обурений вчинком Гончаренка

«Бачимо не лише брак політичної культури, але й елементарної притомності».

Партія "Народний фронт" висловлює обурення дикунським вчинком члена парламенту Олексія Гончаренка, який для скандальної самореклами розмалював уламок Берлінської стіни поруч з Посольством Німеччини в Україні.

Найогиднішим є те, що для зухвальства було обрано символ, який має важливе значення і для Німеччини, і для України як частини Європи, звільненої від російської та радянської окупації.

Ці нікчемні дії завдають шкоди нашим інтересам і відвертають увагу від справді принципових і важливих оцінок, які Україна зобов'язана доводити всьому світові.

"Народний фронт" засуджує будь-які прояви неповаги і блюзнірства стосовно дипломатичних установ наших міжнародних партнерів, з якими нас об'єднує спільне дотримання цивілізованих міжнародних норм, правил і стандартів поведінки.

Не можна уподібнюватися Росії. Не можна проводити вибори під дулами російських автоматів. І жодна сумнівна заява не може бути виправданням варварства, яке веде в протилежний бік від цивілізації, демократії і Європи.

Джерело: Gazeta.ua

Посол України в Німеччині засудив напад Гончаренка

Посол України в Німеччині Андрій Мельник засуджує напад народного депутата України на шматок Берлінського муру в Києві.

Про це він написав у Twitter.

"Ми засуджуємо цей інцидент з меморіалом Берлінської стіни в Києві, символом свободи для німців і для українців!" - написав Мельник.

Низка впливових західних ЗМІ написали про акцію народного депутата від БПП Олексія Гончаренка.

У німецькому посольстві в Києві назвали порушенням Віденської дипломатичної конвенції дії нардепа Олексія Гончаренка, який розмалював червоної фарбою уламок Берлінської стіни перед будівлею дипмісії.

Схожі новини