Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Парубій про депутатські прогули: "Ніхто не може пояснити, до сліз підло"

  • 07.02.2017, 12:03
  • 2 043

Голова Верховної Ради вважає неприпустимою відсутність народних депутатів на робочому місці в часи російської військової агресії проти України.

Про це він заявив під час відкриття 6-ї сесії ВР 8-го скликання, повідомляє Укрінформ.

«Ніхто не може пояснити, до сліз просто підло», - сказав він.

За його словами, насамперед небажання деяких депутатів ходити на роботу пов'язане з низьким рівнем відповідальності.

«У той же час рівень довіри суспільства до Верховної Ради - критичний», - наголосив Парубій.

Він зауважив, що в разі, коли у депутатів немає часу на роботу в сесійній залі, то нехай складають мандати і займаються своїми приватними бізнесами.

Другою причиною низької дисципліни депутатського корпусу він назвав спробу дестабілізувати парламент через внутрішньополітичну ворожнечу.

«Сьогодні вже твердо можна заявити: план, спрямований на дестабілізацію й параліч головного законодавчого органу країни, провалився. Парламент працює, і з усіма викликами, які стояли перед нами, ми впоралися», - сказав він.

Парубій наголосив, що не маємо морального права повторити помилки минулого, бо формула «2 українці - 3 гетьмани» - це технологія, що нав'язана Кремлем і веде до втрати незалежності.

Парубій: «Питання нацбезпеки й оборони для парламенту - пріоритетні»

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що в умовах російської агресії для парламенту є пріоритетними питання оборони.

Про це він заявив на відкритті 6-ї сесії, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні для українського парламенту питання оборони й безпеки стали безумовним пріоритетом. З початку сьомого скликання Верховна Рада України ухвалила 155 надважливих для оборони країни законів, близько 100 законів щодо соціального захисту наших воїнів", - сказав він.

Зокрема, за словами спікера, серед останніх надважливих законів — закон про Сили спеціальних операцій, що є ще одним етапним кроком для зміцнення безпеки держави.

Парубій запевнив, що всі закони, спрямовані на захист проти російської агресії - будуть у сесійній залі першочерговими й будуть проголосовані.

Схожі новини