Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Депутати не дали зекономити Парасюку 8 тисяч гривень

Народному обранцеві відмовили в оренді комунального приміщення у центрі Львова. Тепер проситиме приміщення у Києві

Нардеп Володимир Парасюк звернувся до Львівської міської ради з проханням надати йому в оренду на три роки приміщення (56 кв. м) на вул. Михальчука, 4, для громадської приймальні. Однак депутати міськради відмовили скандальному нардепу. Проти ухвали проголосувало 29 депутатів.

Свою відмову міські обранці мотивували тим, що Парасюк обирався до Верховної Ради по мажоритарному округу у Жовківському та Яворівському районах Львівської області. Відтак громадська приймальня у Львові йому не потрібна…

Чому нардеп обрав саме це приміщення в центрі Львова? Помічниця Парасюка зауважила, що до її шефа звертаються громадяни зі всієї Украї­ни. То, може, нардепу, який живе і працює у столиці, тоді треба виділити приміщення у центрі Києва? А ось міський голова Львова Андрій Садовий почав ревно захищати Парасюка. «Народний депутат Парасюк — людина, яка проявила гідність у найскладніший для країни час. Вважаю, громада Львова має право задовольнити його прохання і виділити приміщення, так само і коли звернеться інший народний депутат, який має пошану і повагу», — заявив мер. Схоже, міський голова заграє до майданівця, а нині нардепа, знаючи його запальний характер…

Я зателефонувала до самого Володимира Парасюка. “Чому ви обрали саме це приміщення?” - питаю. “Я написав заяву до міської ради, мені запропонували це приміщення. Міська рада мала розглянути. Не розглянула. Живемо далі...”.

Розпитую нардепа, чи була у нього до того часу громадська прий­мальня. “У мене було приміщення на вул. Шота Руставелі, 7, там був центр волонтерства. У мене багато звернень громадян саме зі Львова, з цілої країни, - каже пан Парасюк. - Я мав приймальню у Львові на вул. Шевченка. Але там почали робити ремонт і я з’їхав. Та й місце це не дуже вдале. З вересня буду просити міську раду Києва надати мені приміщення під приймальню. Якщо не дадуть, буду сам шукати недороге приміщення. Планую теж відкрити приймальню у Харкові”.

Раніше пан Парасюк платив за оренду приміщення громадської приймальні з власної кишені в “районі” 12 тисяч грн. (разом із комунальними послугами). Тепер, схоже, вирішив зекономити... “Шукаю приміщення не для себе, а для громадської роботи, - не втомлюється пояснювати. - Бачите, політика перемогла. Не знаю, чим керувалися депутати...”. “Можливо, депутати запідозрили, що ви хочете приватизувати приміщення на вул.Михальчука, 4?” - питаю. “Писав в заяві чорним по-білому, що прошу приміщення в оренду для громадської приймальні до кінця депутатської каденції, - сказав нардеп. - Я такими речами не займаюся. Якщо міська рада хоче мене «опустити»... Не дала приміщення, то не дала. З цього трагедії не роблю. Я знайшов приміщення на вул. Нечуя-Левицького, людина має його у власності, я вже з нею майже домовився. Вартість оренди — 7-8 тисяч грн. на місяць”.

Скільки ж людей звертається до пана Парасюка по допомогу? Точної кількості звернень нардеп не назвав. Зауважив, що їх багато. Мовляв, цими питаннями займаються помічники. За його словами, люди звертаються з різних питань: земельних, сімейно-побутових, чимало прохань від “атошників”. Матеріальної допомоги Володимир Парасюк не надає. По-перше, не має такої можливості, по-друге, «це підкуп виборців»…

А тим часом…

Депутати ЛМР надали в оренду комунальні приміщення засобам масової інформації. Зокрема, ТзОВ «Професійна ліга», яке видає газету «Львівська пошта», надали на 3 роки в оренду приміщення на вул. Наливайка, 5 (241 м2). За таке рішення проголосували 47 депутатів. Вони також підтримали надання ТРК «Люкс» в оренду на 5 років приміщень на пл. Галицькій, 15 (267 м2). У той же час депутати відмовилися надавати в оренду ГО «Львівський медіа-форум» приміщення на вул. Валовій, 2 (249 м2). Підтримали це рішення лише 28 депутатів. Заснов­никами “Львівського медіа-форуму” є люди, наближені до міського голови Львова.

Схожі новини