Передплата 2024 ВЗ

Через сутички у Львівській міськраді відкрили кримінальне провадження

  • 09.06.2016, 13:40
  • 4 333

За фактом сутичок у Львівській міськраді, які відбулися сьогодні, 9 червня, під час сесії, поліція відкрила кримінальне провадження. 

Як повідомила ZAXID.NET речник ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, відкрито провадження за ч.3 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Наразі більше інформації в поліції не надають, оскільки із цього приводу пізніше буде брифінг т.в.о. начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарії.

Протестувальники розходяться з-під Львівської міськради

Біля будівлі Львівської міськради залишається кілька десятків протестувальників, але вони не проводять жодних організованих дій.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", у дворі міськради та в холі мерії перебуває кілька десятків співробітників поліції і Нацгвардії. Пропуск до будівлі здійснюють за документами.

Силовики, які перебували біля входу в Ратушу, відійшли з площі. Ззовні залишається близько 20 співробітників поліції в формі.

Під час сутичок біля міськради у Львові поранено людину

В результаті сутичок, які сьогодні сталися у Львові біля будівлі міськради, постраждала одна людина.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

Водночас кількість активістів на площі біля міської Ратуші значно зменшилася - люди потрохи розходяться. Немає тут вже і загонів Нацгвардії.

Сесія міської ради не відбувається - депутати чекають на повернення міського голови Андрія Садового. Однак народні обранці зустрічаються з громадськими активістами в сесійній залі і обговорюють ті проблеми, які сьогодні зранку спричинили сутички і штовханину.

Демонстранти у Львові висунули вимогу провести вибори в райради

Учасники мітингу у Львові 9 червня звернулися до мера Андрія Садового з вимогою провести вибори в райради.

Активісти зібралися на площі Ринок перед будівлею міської ради вранці 9 червня. Вони "озброїлися" плакатами "Владу - громаді! Вибори в райради!", "Децентралізація=райради", "Садовий, даєш райради!"

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від фракції БПП Дмитро Білоцерківець, передає УНІАН.

"У Львові на мітингу біля міської ради від мера і лідера «Самодопомоги» Андрія Садового вимагали створення районних рад. Нагадаю, що відповідний проект ухвали зареєстрований депутатом львівської міської ради Уляною Пак", - написав Білоцерківець.

Нацгвардія: «Сльозогінний газ у Львівській міськраді застосували представники УНА-УНСО»

Під час сутички у коридорі Львівської міської ради активісти праворадикальної організації УНА-УНСО розпилили сльозогінний газ.

«Газ під час сутичок у Львівській міській раді проти нацгвардійців застосували представники УНА-УНСО, які проривались до сесійної зали. Під час сутички кілька бійців Нацгвардії отримали легкі тілесні ушкодження», - повідомив ZAXID.NET керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України підполковник Олег Тіхов.

Активісти зірвали сесію Львівської міськради

Міськрада мала розглянути питання про катастрофу на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило оголосив про закриття сесії. Депутати не розглянули жодного питання. Також у сесійній залі виникла сутичка, яку спровокували депутати від ВО «Свобода».

Біля входу в будівлю міської ради Львова відбулися зіткнення між громадянами, які намагалися потрапити на засідання міськради, і бійцями Національної гвардії України, які охороняли будівлю.

Кілька сотень людей, частина з яких була у військовій формі і в камуфляжі, намагалися пройти на сесію міськради, де в четвер розглядається питання про катастрофу на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Із самого ранку в будівлі міської ради були встановлені турнікети і туди підтягнули декілька сотень працівників міліції. На вході в будівлю стояли співробітники міліції у формі і касках, а навколо стояли близько сотні співробітників спецпідрозділів міліції і бійців Нацгвардії. На вході, на першому поверсі, також було кілька десятків бійців Нацгвардії.

Між мітингувальниками та Нацгвардійцями виникли бійки, в результаті чого близько 10 бійців Нацгвардії протестувальники витягли з лав і викинули з будинку міськради.

Співробітники міліції пояснили, що протестувальників не пускали, тому що офіційний зал повністю заповнений і там просто немає місць для того, щоб прийшли інші люди.

Згодом стало відомо, що у сесійну залу таки увірвалися кілька активістів. Вони почали шарпанину. Пізніше закликали обранців спуститися вниз, бо там почалася бійка з правоохоронцями. Силовики застосували проти людей газ.

Активісти закликали депутатів спуститися вниз і вирішити проблему. Зважаючи на бійку, секретар ЛМР Анатолій Забарило оголосив про завершення сесії.

Низка ЗМІ повідомили, що будівлю Львівської міської ради оточила велика кількість поліції. До центру міста з'їхалися спецмашини з правоохоронцями у повній амуніції. Крім того, до ратуші прибули автобуси із спецпризначенцями.

Як повідомили у прес службі Головного управління Національної поліції у Львівській області, така кількість правоохоронців пов'язана із проведенням чотирьох акцій протесту, про які оголосили різні організації. Також там додали, що на місці працюють і бійці Національної гвардії України.

Джерело: Інтерфакс-Україна, ТСН, 24 канал.

Схожі новини