Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко: "Дедалі більше країн - за збройну місію на Донбасі"

  • 14.05.2016, 15:48
  • 2 276

Ідея направлення міжнародної збройної місії на схід України набуває все більшої підтримки в ОБСЄ та західних партнерів України.

Про це заявив журналістам Президент України Петро Порошенко після урочистостей з нагоди запуску нової патрульної поліції у Краматорську, повідомляє Укрінформ.

«На сьогоднішній день головний результат, який ми маємо, що і ОБСЄ, і наші партнери з Німеччини та Франції, і абсолютна більшість країн-членів ОБСЄ, сказали (наприклад, вчорашня заява міністра оборони Туреччини): ми підтримуємо позицію України у розташуванні озброєної поліцейської місії як для того, щоб забезпечити режим припинення вогню, як для того, щоб забезпечити надійне зберігання зброї, яка відведена відповідно до Мінських угод, і виведення її з території України, як для того, щоб перекрити кордон, не допускаючи вторгнення до нас російських збройних сил, техніки, амуніцій і боєприпасів, так і для того, щоб забезпечити політичні процеси підготовки, проведення і передачі влади українцям на окупованому Донбасі»,- заявив Порошенко.

Він нагадав, що раніше до пропозиції України щодо розміщення на Донбасі миротворчої місії ООН або ж поліцейської місії ОБСЄ усі ставилися скептично.

«Я вважаю, що це є потужна українська дипломатична перемога», - підкреслив Президент.

Порошенко не виключає виборів на окупованому Донбасі цьогоріч

У разі виконання необхідних умов, передбачених Мінськими домовленостями, місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу можуть відбутися до кінця нинішнього року.

Про це заявив журналістам Президент України Петро Порошенко після урочистостей з нагоди запуску нової патрульної поліції у Краматорську.

«Я не виключаю цього!» - заявив Президент, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо того, чи можливе проведення місцевих виборів на окупованих територіях цього року.

Глава держави наголосив, що проведення виборів можливе лише після того, «коли буде безпека, коли буде припинення вогню, коли віддадуть заручників, коли ми заведемо озброєну місію і ця місія стане не лише на лінії зіткнення, а й на кордоні».

«Я впевнений в тому, що лише політичним процесом, виборами можна повернути окуповані території під український суверенітет. Я довіряю Донбасу. Там теж є українці, які зараз перебувають у жахливих гуманітарних, соціальних та економічних умовах», - підкреслив Порошенко.

Порошенко: "Відновлення політичних процесів на Донбасі можливе лише при озброєній місії ОБСЄ"

За словами президента, санкції проти Росії застосовуються у зв’язку із невиконанням нею Мінських домовленостей.

Президент Петро Порошенко заявляє, що відновлення політичних процесів на Донбасі можливе лише за умови розгортання міжнародної озброєної місії ОБСЄ на лінії зіткнення, а також на україно-російському кордоні.

Як передає УНІАН, про це він сказав сьогодні на урочистій церемонії складання присяги працівниками Департаменту патрульної поліції міста Краматорськ.

«Ми зупинили найбільшу армію на континенті, ми відновили Збройні сили, ми звільнили дві третини Донбасу, ми виграли цю війну в усьому світі, створивши потужну світову коаліцію», - заявив Порошенко.

За словами президента, санкції проти Росії застосовуються у зв’язку із невиконанням і неімплементацією нею Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Звільняємо заручників, які незаконно утримуються як на окупованих територіях, так і в РФ, готуємося до відновлення політичних процесів. Але вони можуть відбутися лише тоді, коли на лінії зіткнення буде стояти міжнародна моніторингова озброєна місія ОБСЄ для забезпечення 100% режиму припинення вогню, коли відведена, відповідно до Мінських угод, важка техніка та артилерія буде знаходитись під охороною цієї міжнародної поліцейської місії, і коли контроль за неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону спочатку перейде до озброєних поліцейських ОБСЄ і другим етапом — до українських прикордонників», - сказав президент.

За його словами, лише тоді можна говорити про повну реалізацію Мінських домовленостей, оскільки все зазначене є їхньою складовою частиною.

Порошенко: "Україна має бачити першочерговим пріоритетом відновлення Донбасу"

Президент Петро Порошенко заявляє, що першочерговим пріоритетом для України має стати відновлення Донбасу.

«Україна має бачити першочерговим пріоритетом відновлення Донбасу. Це ключовий напрямок повернення суверенітету над окупованими територіями», - заявив Порошенко.

У Краматорську та Слов'янську стартувала нова патрульна поліція

Президент України Петро Порошенко привітав запровадження нової патрульної поліції у Слов'янську та Краматорську.

Про це повідомляє Еспресо.TV

"14 нових патрульних Донбасу — учасники бойових дій, які ризикуючи життям захищали нашу країну від російської агресії. Мені надзвичайно приємно бути поруч з новими працівниками патрульної поліції в цю мить!", - зазначив під час своєї промови Петро Порошенко.

Схожі новини