Передплата 2024 «Добра кухня»

«Дякуємо Олегу Михайловичу за дорогу»

Жителі Сколівщини оригінально подякували голові Львівської ОДА за відремонтовану трасу на Славське

На Львівщині з’явилася “дорога імені Синютки”. Депутат Львівської міської ради Тарас Чолій розмістив на своїй сторінці у соцмережі фотографію придорожнього знака, встановленого на в’їзді до Славського, поблизу витягу і туристичного комплексу “Вежа ведмежа”.

Дерев’яний “білборд” у гуцульському стилі із таким написом: громади сіл Сколівського району — Волосянки, Тухлі, Гребенова і Славського — “дякують шановному Олегу Михайловичу за дорогу”. Мається на увазі Олег Михайлович Синютка. Львівський губернатор уже завоював славу “людини, яка робить на Львівщині дороги”. Але такі привселюдні дифірамби попахують “совдепівщиною”…

У соцмережах одразу з’явилися кпини, мовляв, недолугі селяни розвели “культ особи”, дякують “Олегу Михайловичу за нашу щасливу дорогу”.

Однак жителям Сколівського району — не до «фейсбуків» і жартів. Вони дякують на повному серйозі. “А кому ще дякувати? Облавтодору? - каже журналісту “ВЗ” співвласник туристичного комплексу “Вежа ведмежа” Володимир Бега. - Скільки у нас на Львівщині було губернаторів, і тільки двоє, Горбаль і Синютка, розуміли, що для людей дороги — найголовніше. Горбаль почав ремонтувати, але його швидко звільнили. Олег Михайлович правильно розставив пріоритети в роботі, взявся за дороги. І я кожному скажу в очі, і голові ЛОДА також, що дякую за дорогу. Дорога ідеальна, як скатертина. 99% сіл про такі дороги можуть тільки мріяти. Я багато їздив по району, розмовляв із людьми. Подяка виправдана! Люди мають знати, хто за них дбає...”.

Володимир Бега розповів, що він особисто фінансово не долучався до встановлення придорожнього знака-подяки. Але туристичний комплекс надав земельну ділянку для встановлення білборда. Підприємець нагадав, що кілька років тому жителі і бізнесмени цього району влаштовували акцію “Похорон туризму”, протестуючи проти жахливого стану дороги на Славське. Вона була однією з найгірших в області. Через це, зокрема, туристи на могли дістатися до витягів, а це било по кишені підприємців. Та й туристичний потенціал області “підмочувало”... Зараз ситуація кардинально змінилася. Роботи на дорозі на Славське тривають, розповів бізнесмен. Треба добудувати ще чотири кілометри дороги, щоб зробити її проїзною. Згідно із планом, ця траса має з’єднати Львівську і Закарпатську області. Про це є домовленості Львівщини із губернатором Закарпаття Геннадієм Москалем. зараз, наприклад, для того, щоб доїхати до водоспаду Шипіт, треба об’їжджати зайвих 115 кілометрів.

Журналіст “ВЗ” зателефонувала одному з гіпотетичних “підписантів” на білборді — голові Тухлянської сільської ради Андрію Ткачику. Чиновник заявив, що вперше чує про такий білборд і про те, що громада населеного пункту нібито причетна до винесення такої подяки голові Львівської ОДА. “Взагалі-то, асфальт у Тухлі був прокладений уже шість років тому, - сказав “ВЗ” Андрій Ткачик. - Але це не міняє суті справи — звичайно, за нову дорогу треба подякувати. Оскільки дороги — пріоритет для області, добре, що почали їх ремонтувати”.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка у розмові з журналістом “ВЗ” заявив, що вперше чує про придорожній знак із подякою. “Добре, що там хоча би мого прізвища не написали, а просто “Олег Михайлович”. Тепер можу сказати, що це не про мене написано, - із властивим йому гумором прокоментував ситуацію губернатор. - А якщо серйозно, то навіть і не знаю, що сказати... Не знаю, хто це написав, але я таких речей не схвалюю. Зараз зателефоную голові райадміністрації і скажу, щоб це демонтували...”.

Схожі новини