Передплата 2024 ВЗ

Який Великдень без «Львівських ярмарків»?

Облаштувати традиційний святковий ярмарок дивним чином зголосилася лише одна фірма...

Львівська міська рада провела тендер на визначення фірми, яка облаштує на проспекті Свободи традиційний Великодній ярмарок (цьогоріч ярмарок працюватиме від 21 квітня до 16 травня). На конкурс подала документи лише одна фірма, яку й визнали переможцем — ТзОВ “Львівські ярмарки”. Це та сама компанія, яка уже тривалий час безальтернативно організовує Різдвяний та Великодній ярмарки у центрі міста. Такий “вибір без вибору”, кажуть експерти, викликає щонайменше подив і багато запитань…

За інформацією “ВЗ”, остаточне рішення щодо облаштування Великоднього ярмарку ухвалить виконавчий комітет Львівської міськради. Від оренди яток Львів отримає у міську скарбницю лише... 10 тисяч гривень. Це при тому, що оренда одного будиночка за весь період торгівлі — 23-35 тисяч гривень.

“Це вперше ми обираємо підприємця для облаштування святкового ярмарку на конкурсній основі. Мета - щоб під час Великоднього ярмарку підприємець запропонував не лише його облаштування, а й різноманітні заходи”, — повідомила на брифінгу директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич. Засновниками ТзОВ “Львівські ярмарки” є три особи. Двоє з них не розкривають своїх імен та прізвищ. Один зі співзасновників — підприємець Ігор Фіняк (колишній спортсмен і юрист за освітою). “Щодо так званої монополії, то практика показала, що “Львівські ярмарки” - єдина компанія, яка подала свої пропозиції щодо облаштування Великоднього ярмарку та святкову програму, - сказала “ВЗ” арт-директор ТзОВ “Львівські ярмарки” Ольга Гренюх. - Наразі утримуюся від коментарів, бо ще немає остаточного рішення виконкому”.

Представники «Львівських ярмарків» пропонують новинку. Крім традиційного базару, де торгуватимуть харчами та святковими товарами, буде організовано сімейний Великодній сніданок, літературний проект «Весна у віршах». Суть цього проекту - відомі люди міста читатимуть поезію молодих львівських поетів.

Схожі новини