Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція розпочала кримінальне провадження щодо пожежі у кабінеті судді ГРУшників

  • 08.04.2016, 10:19
  • 3 098

Столична поліція розпочала кримінальне провадження щодо пожежі у кабінеті судді Миколи Дідика, який головує в процесі над російськими військовими.

Про це інформує прес-центр Нацполіції у п'ятницю.

У рамках кримінального провадження проводяться оперативно-розшукові дії щодо встановлення та затримання зловмисників.

Злодіям загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 15 років.

Як повідомлялося, близько третьої години ранку група молодиків перелізла через паркан, який огороджує будівлю Голосіївського суду, та кинула пляшки із запалювальною сумішшю. Одна з них розбила вікно на третьому поверсі. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

У Нацполіції наголосили, що документи кримінальних проваджень у результаті не було пошкоджено, оскільки вони не зберігались у кабінеті.

Правоохоронці розглядають кілька версій вчиненого правопорушення, основна з яких - професійна діяльність судді.

Основною версією підпалу кабінету судді є його професійна діяльність

Поліція Києва заявляє, що розглядає кілька версій підпалу кабінету судді Голосіївського суду, який є головуючим у справі російських ГРУшників.

Основна версією є його професійна діяльність.

У поліції нагадали, що у ніч на 8 квітня невідомі кинули пляшки із легкозаймистою речовиною в будівлю суду, внаслідок чого в кабінеті судді виникла пожежа.

«У результаті частково вигорів кабінет судді, який є головуючим у справі російських ГРУшників. За словами посадовця, документи кримінальних проваджень не пошкоджені», — повідомляє управління Національної поліції України в Києві.

Як повідомив заступник керівника управління Олександр Пивовар, поліція відкрила провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від шести до 15 років.

Розслідування триває.

Тим часом, Голосіївський суд 8 квітня продовжив розгляд справи російських військових, затриманих минулого року на Донбасі, Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

Судді у справі ГРУшників надали охорону

Судді Миколі Дідику, який веде справу російських ГРУшників, надали охорону.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає ЛІГА.net.

За його словами, зловмисники, підпаливши робочий кабінет у Голосіївському суді, намагаються "морально тиснути" на Дідика.

Кабінет судді у справі ГРУшників підпалили 5 злочинців

Підпал кабінету судді Миколи Дідика у Голосіївському суді Києва здійснили п'ятеро осіб.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомивши й інші подробиці інциденту, передає ЛІГА.net.

"Сьогодні вночі стався підпал кабінету головуючого судді у справі за російськими військовими шляхом закидання пляшками із запальною сумішшю. Пляшок було три, дві з них не потрапили, третя пробила подвійний склопакет. Кабінет і приймальня судді повністю вигоріли", - сказав він.

Кабінет судді могли підпалити для знищення документів у справі ГРУшників

Ймовірною метою підпалу кабінету судді Миколи Дідика було знищення документів у справі російських ГРУшників.

Про це з-під Голосіївського райсуду повідомила кореспондент телеканалу "Еспресо".

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, який приїхав на місце події, підтвердив, що документи не постраждали - вони знаходилися в канцелярії.

До суду прибула слідчо-оперативна група, вона працює на місці пожежі.

У Києві спалили кабінет судді, який веде справу російських ГРУшників

У пожежі ніхто не постраждав.

У Голосіївському суді Києва в ніч на 8 квітня спалили кабінет судді Миколи Дідика, головуючого у справі російських військовослужбовців Єрофєєва і Алєксандрова. Про це у Facebook повідомила журналіст Ірина Ромалійська.

«Заступник керівника апарату суду Гончаров Ігор каже, що документи всі зберігаються в канцелярії, в кабінеті судді ніяких документів у справі не було. Постраждалих немає», — написала журналістка.

«О 2:45 п'ятеро людей кидали у вікно судді коктейлі Молотова», — сказав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, якого процитувала Ромалійська.

Повідомляється, що у вікно поцілили з третього разу. За словами журналістки, справою про підпал займається Голосіївське управління поліції.

У ДСНС повідомили, що повідомлення про пожежу на вул. Потєхіна, 14 а надійшло о 02 год. 51 хв. Пожежники ліквідували її о 03 год. 23 хв.

На місці події працювала 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки та 6 чоловік особового складу.

Також рятувальники підтвердили, що під час гасіння пожежі загиблих та травмованих немає, причина пожежі встановлюється.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини