Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Темники» роздали, міліціонерів пожурили...

Скандал з «бойовиками» намагаються на гальмах спустити?

Затримати Вадима Тітушка і вже через день випустити його під заставу. А міліціонерам, які мовчки спостерігали, як братки чешуть об журналістів кулаки, лише «ну—ну» виписати (дисциплінарне покарання). Це все, на що спромоглася наша доблесна міліція майже за два тижні після столичного побоїща 18 травня. А з якою бравадою в МВС трубили, що усе — під контролем, і не будь—чиїм, а особисто міністра. Схоже, і справді під контролем, тільки у значно вищих кабінетах, обивателі яких зовсім не зацікавлені у правдивому розслідуванні скандальних травневих подій.

Поки ЗАХИСТ потерпілих від Тітушка і К° журналістів готував апеляцію на рішення суду про звільнення спортсмена-костоправа під заставу, за політичними лаштунками трудилися «адвокати» Партії регіонів. Складали сценарії, як відбілити ПР від скандалу з вуличними бойовиками й очорнити опонентів. На головну роль у своєму «кіно» призначили депутатів-«регіоналів», які мали тиражувати у своїх коментарях і виступах на політичних ток—шоу «правильні» тези щодо подій у Києві 18 травня.

«Темник» з «цеу» від партійного департаменту ідеологічного і комунікаційного забезпечення (записку оприлюднив сайт «Главком») — ще та пропаганда. У заспіві — поливання опозиції, яка підступно скористалася скандалом із побиттям журналістів, щоб відвернути увагу від провалу акції «Вставай, Україно!». У шпаргалці для «говорунів» з ПР так і прописали: «Коли журналістка виявилася невільною жертвою чоловічої бійки (це так «темникописці» подають мордобій у столиці. — «ВЗ»), опоненти вхопилися за неприємний факт, щоб люди забули про повний провал мітингу «Вставай, Україно!».

Далі, за текстом, — фанфари на адресу «найправдолюбивіших» «Регіонів». Адресатам пропагандистської записки веліли розповідати, з якою блискавичною оперативністю рідна партія зреагувала на неподобства 18 травня, як «першою закликала правоохоронні органи якнайшвидше почати розслідування провокацій». Хто провокатори? Звісно ж, опозиція. І Тітушко з нею заодно, і журналісти. Влаштували, бачите, мордобійну показуху—заказуху. «Швидкість «вкидування» інформації щодо Вадіка Румина й інших спортсменів, а також навмисне позування цих спортсменів перед фото— і відеокамерами може говорити про постановочність самої події, — цитата з регіонівського «темника». — Саме журналісти, пов’язані з опозицією, працювали не покладаючи рук, щоб відвести увагу громадян від провалу акції «Вставай, Україно!», підкидаючи інформацію про деталі провокації». Ну просто якась вселенська змова проти Партії регіонів!

«Провокаторці» Сніцарчук у «темнику» окремий пункт присвятили. Акценти «говоруни» мають розставляти так, щоб у слухачів закралися сумніви, а чи справді репортера «5 каналу» побили. Варіанти: а) журналістку штовхнули, б) вона сама впала, зашпортавшись. Далі з тексту напрошується висновок: «Так тій Сніцарчук і треба. Коли мадам—«регіоналок» хулігани сніжками закидали, за них не заступалася. Хай тепер не плачеться».

Ну чим не аргумент для виправдального вироку у справі Вадіка Румина? Хай би так і записали у судовому рішенні: «Кулаками громадянина Тітушка Бозьо покарав громадянку Сніцарчук за неспівчуття до закиданих сніжками «регіоналок». Ось тільки треба ще якусь байку вигадати, щоб історія з карою небесною в’язалася з версією «регіоналів» про найманство Тітушка опозицією.

Регіонівські «темникописці» такого намудрували, що, схоже, самі себе перехитрили. Ось чи не найцікавіша теза з їхньої записки: «Неготовність міліції до реагування (сержанти під час бійки розгубилися, «Беркут» прибув із запізненням) підтверджує те, про що говорить ПР: влада була зовсім не готова до провокації. Якщо б влада мала стосунок до цих зіткнень, то міліція діяла б миттєво, журналістів просто б відтіснили від місця подій і заборонили зйомку». Кращої «свині» для МВС і не придумаєш. Це що ж виходить? У центрі Києва — стінка на стінку, а міліція не готова? То що це за міліція?! Ще б у вуста міністра Захарченка ці «міліцейські» тези з «темника» вклали. Ото би сміху було!

А тим часом...

Коли верстався номер, прес—служба МВС оприлюднила інформацію про звільнення заступника начальника Головного управління МВС у місті Києві — начальника міліції громадської безпеки Олександра Пасльона. Та, як з’ясувалося, відставка високого міліцейського чина з подіями 18 травня не пов’язана. Пасльона не покарали за столичний скандал, а проводили на пенсію. Заяву на звільнення він написав ще 16 квітня, а наказ датований 21 травня.

Схожі новини