Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Медсестра і матрос схожі на... мера

У Керчі з нагоди 69-ї річниці Керченсько-Ельтигенської десантної операції Другої світової війни відбулося відкриття пам’ятника її учасникам.

Його виконання, на думку багатьох керченців, не зовсім вдале: пози відлитих у бронзі персонажів незграбні, на їх тілогрійках красуються погони, а вирази оолич медсестри, солдата і матроса місцеві охрестили «гоблінськими».

Автор пам’ятника, сімферопольський скульп-тор Костянтин Феодоріді, відбиває напади. Мовляв, шедевр Леонардо да Вінчі «Мону Лізу» теж спочатку роз-критикували сучасники... Мер Керчі Олег Осадчий в ефірі місцевої телекомпанії дозволив собі грубі висловлювання на адресу журналістів сайту Kerch.FM, ТРК «Бриз» та інших, які осмілилися розкритикувати «сумнівну художню якість» нового пам’ятника. Журналісти назвали пам’ятник карикатурним. У відповідь з вуст мера на адресу представників ЗМІ прозвучали слова «виродки», «дебіли», «гівнюки», «фашисти». А матеріали, опубліковані з приводу встановлення пам’ятника, мер назвав “мишачою метушнею”.

Дизайнери співставили фото мера з кам’яним десантом. Кажуть, риси обличчя міського голови збігаються з рисами обличчя моряка, і медсестра також схожа на мера... «Виходить, за мільйон гривень міський голова Керчі увічнив себе, любимого», — резюмують журналісти.

Схожі новини